Ralikrossz

2022.05.30. 07:43

Többen szeretnék Kárai skalpját

A pünkösdi KEVIÉP RX Fesztiválon megyebeli ralikrosszozók is az esélyesek között lesznek a RabócsiRingen.

KM

A húsvéti versenyen Koncseg Zoltán (9) végül harmadikként ért célba a SuperCars döntőjében

Fotó: Mán László

A húsvét után újabb ünnepi verseny jön a máriapócsi RabócsiRingen. Akkor és a mostanin is rali­krosszozók száguldoztak bajnoki pontokért. Szombaton és vasárnap jön a KEVIÉP RX Fesztivál, az országos bajnokság harmadik (RNOB) és a Közép-európai Zóna Bajnokság (CEZ) második futama. 
 

Castoral javítani szeretne 


A SuperCars kategóriában az élen álló címvédő Kárai Tamásnak (Audi A1) az egyik legnagyobb riválisa a mögötte álló, a nyitányon harmadik Koncseg Zoltán lehet. Persze lesznek még „skalpvadászok”, így például Benyó Máté (Ford Focus) vagy Vass Csaba (Skoda Fabia MK). 


A Super 1600-ban Laczkó Lehel (Opel Astra) és Répási Róbert (Škoda Fabia) párviadala ígérkezik izgalmasnak, a SuperToringCars +2000-ben a BMW-sek, Vámosi Tibor, Nagy „Biggy” Robi és Held Zoltán az esélyes. A SuperTouringCars -2000-ben a bajnokság élén várja a pünkösdi futamot Janzer György (Renault Clio), másodikról Borka Péter (Honda Civic), harmadikról pedig Körmöczi Gergő (Suzuki Swift). Érdekes, a cseh bajnok Castoral Roman (Opel Astra) csak a negyedik helyen áll a bajnoki tabellán, hiszen a húsvéti versenyen kizárták, miként Körmöczit, így kettejük külön csatája bizonyára izgalmas lesz. Az akkor győztes mátészalkai Zentai Sándor bizonyíthatja, hogy ott a helye a legjobbak között. 


A SuperTouringCars -1600-ban ifj. Pallag-Bozsák Csaba (Honda Civic) toronymagasan vezeti a bajnokságot, őt követi Zám Ferenc (Suzuki Swift) és Kailbach Gergely (Honda Civic), mindhárman rajthoz állnak a KEVIÉP Fesztiválon. 
 

Ifjabb Bartha remekel 


Ami a Magyar Kupa mezőnyeit illeti, a -1400-ban Kenesei Gábortól (Suzuki Swift), -1600-ban pedig Újházi Tomitól (Toyota Yaris) várunk magabiztos folytatást. Swift Hybrid Rx Cup kategóriában Bartha Aurél eddig verhetetlen, az MX5 kupában pedig Lóránt Benjámin viszi a prímet. A Hankook Racer Cup kategóriában Csuti Kristóf, Astra Kupában Kisharsányi, Junior Kupában pedig Gonda Ákos áll az élen. 


Újdonság, hogy kétféle belépőt válthatnak majd az érdeklődők. Az I. szektorba váltott jeggyel a versenypálya, tribünök és a teljes depó területe, II. szektorba váltottal pedig a nézőtérnek csak egy kijelölt része látogatható. 


A pünkösdi kínálat – miként a húsvéti – háromnapos lesz a máriapócsi RabócsiRingen, mert a KEVIÉP Fesztivál után hétfőn jön a Metal Race második fordulója, az amatőr körverseny és ralikrosszsorozat újabb felvonása.
 

Ralikrossz


A KEVIÉP RX Fesztivál menetrendje 


Június 4., szombat 
8.30: 1. edzés RNOB+ CEZ 
10.30: 2. edzés RNOB + CEZ 
12.30: 1. kvalifikáció RNOB + CEZ 
15.30: 2. kvalifikáció RNOB + CEZ 

Június 5., vasárnap 
8.30: 3. kvalifikáció RNOB + CEZ 
11.30: 4. kvalifikáció CEZ 
13.30: elődöntők RNOB + CEZ 
15.30: döntők RNOB + CEZ 
16.30: díjkiosztó RNOB + CE 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában