Birkózás

2022.05.19. 10:11

Újra nagy siker volt a Mr. Tus-verseny

Két év kihagyás után ismét megrendezték a rangos nemzetközi meghívásos versenyt.

KM

Fotó: Mán László

A Büki Birkózó SE versenyzői 460 kilométert utaztak, hogy részt vehessenek vasárnap a Nyírsport SE által szervezett IV. Mr. Tus Kupa Nemzetközi meghívásos szabadfogású birkózóversenyen, de érkeztek birkózópalánták Kassáról is. Nyitóbeszédében dr. Hegedűs Csaba – olimpiai és világbajnokunk, a 100. magyar olimpiai aranyérem tulajdonosa, jelenleg a Kozma István Birkózó Akadémia szakmai főtanácsadója – rendkívül motiváló szavakkal beszélt a birkózás szépségeiről az ország szinte minden pontjáról érkezett ifjú birkózóknak. Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere az egyesület és a város többéves gyümölcsöző együttműködésének jelentőségét emelte ki a város sportéletében, egyben átadta Nyíregyháza Város Nagydíját. 

 

Az egrieké lett a vándorserleg 

A Perlinger Tamás trombitaművész kíséretével elénekelt Himnusz után Figeczki Balázs atya megáldotta a versenyt és a résztvevőket. A rendezvény színvonalát emelte a Rácz Erika vezette, többszörösen díjnyertes RE-flex Modern­tánc Stúdió előadása. A megméretésen a szülők és társak hangos biztatása mellett közel százötvenen léptek szőnyegre a Zrínyi Ilona Gimnázium Tiszavasvári úti tornacsarnokában. 

A házigazda Nyírsport SE fiataljai a szokottnál kisebb létszámmal, ám derekasan helytálltak, hiszen mindkét serdülő aranyérmet szerzett, valamint a négy ezüst és a két bronz is kemény küzdelmek árán került a versenyzők nyakába. A legeredményesebb Nyírsport SE versenyző Kupát Kiss Korvin, a Miss Tus-kupát Demeter Lotti (KVSE) érdemelte ki, míg a csapatverseny első helyezettje az Egri Városi Sportiskola, a második a Kazincbarcika VSI, a harmadik pedig Berekfürdő lett. A Nyíregyháza Város Nagydíját és a Mr. Tus Vándorserleget is az egriek vihették haza. 

Birkózás

IV. Mr. Tus Kupa, a Nyírsport SE helyezett versenyzői

Gyermek I. 29 kg: 3. Malik Simon. 35 kg: 3. Kiss Lantos. 

Diák II. 29 kg: 5. Kovács Karsa. 42 kg: 2. Kiss Korvin.

Diák I. 35 kg: 2. Maros István. 69 kg: 2. Vágner Patrik.

Serdülő. 76 kg: 1. Csabai Marcell. 85 kg: 1. Jeles Antal.

Felnőtt. 92 kg: 2. Szabó Tibor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában