Labdarúgás

2022.06.30. 18:48

A Loki elleni derbivel kezdenek a kisvárdaiak

A bravúrezüstös csapat megérkezett az ausztriai edzőtáborban.

Csütörtökön buszra szálltak a Kisvárda Master Good élvonalbeli focistái, és Ausztriába felé vették az irányt. Több mint hatszáz kilométer (egy ebéddel nyolcórás utazás) megtétele után késő délután megérkeztek a mieink Vorauba. A városka Szombathelytől jó kilencven kilométerre található Stájerországban, mégpedig a Hartberg-fürstenfeldi járásában. A közel ötezer lakosú település a 850 éves Ágoston-rendi apátságáról és annak értékes kéziratokat őrző könyvtáráról ismert.

Persze nem ennek megtekintésére utazott a Török László személyében új vezetőedzővel bíró, a tavaly bravúros ezüstöt szerző élvonalbeli együttes. Kemény munkával szeretnének felkészülni a közelgő bajnoki rajtra.

Az együttes főhadiszállása a Hotel Kutscherwirt amelyben már túl is vannak Ötvös Bencéék az első vacsorán. A hosszú utazást után jót tett az izmoknak a séta, és az alvással sem igen lehetett gond. Pénteken fitten kellett ébredni, hiszen szálláshoz közeli remek minőségű pályán két edzés is lesz. Szombaton pedig jön az első felkészülési mérkőzés horvát Hajduk Split ellen.

Itthon az MLSZ-ben elkészült az NB I. sorsolása. A kisvárdaiak a nyitófordulóban, július végén a Loki ellen hazai pályán kezdenek. Azt követően Mezőkövesdre látogat a csapat. Az élvonalban először fordul elő, hogy a felső-szabolcsiak  többször lesznek pályaválasztók mint vendégek, viszont a Fradihoz kétszer mennek. A részletes időrend később várható. 

 

Borítókép: Az érkezés utáni kipakolás | Fotó: kisvardafc.hu

 

Címkék#foci

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában