Megyei I.

2022.06.29. 10:18

A meggyesiek elfogytak a szezon végére

Kovács László elégedett csapata tavaszi produkciójával.

BB

Batizi Pócsi Norberték továbbra is a megyei első osztály tagjai

Fotó: KM-archív/Pusztai Sándor

Zaklatott szezonon van túl a Nyírmeggyes megyei I. osztályú gárdája. Az előző szezonbeli 11. hely után Török Gergőék az első tízbe vágytak. Ennek érdekében hat játékossal erősítették meg keretüket. 

Azonban rossz rajtot vettek, az első négy mérkőzésüket rendre elveszítették, első győzelmüket a hatodik fordulóban aratták, ezt ősszel még kettő követte, november elején a Tarpát fektették két vállra, zárásként pedig az Ibrány ellen szerezték meg mindhárom pontot. Közben a hetedik fordulót követően Góznek Károlyt Kovács László váltotta a kispadon. Az őszi botladozás után két remek sikerrel rajtoltak tavasszal, az idény végére azonban leült a gárda, az utolsó négy fordulóban mindössze egy pontra futotta erejükből. 

Jelentősen átalakul a keret 

– Nehéz a teljes szezont értékelnem, mivel majdnem féltávnál vettem át a csapat irányítását. Sajnos az őszünk nem a tervek szerint alakult, azonban a folytatásban többször sikerült meglepetést okoznunk. A tavaszi szereplésünkkel elégedett vagyok, hiszen ha ősszel ugyanennyi pontot gyűjtünk, akkor nem kellett volna a kiesés miatt izgulnunk – értékelt az együttes trénere, Kovács László. – Remélem, a következő kiírásban sikerül tagságunkat stabilizálni a megyei I. osztályban – tette még hozzá. 

A szakvezető elmondta, hogy annak ellenére, hogy az őszi szezon vége felé kikaptak a Mátészalkától és a Nyíregyháza II.-től is, a mutatott játékkal elégedett volt, és nagy fegyverténynek tartja az Ibrány elleni sikerüket. 

Ebbe a sorba tartozik az Újfehértó és a Csenger elleni diadaluk is. Azt sem hallgatta el azonban, hogy a nagyhalászi vereségük fájó pont volt az életében. Sajnálja az utolsó négy forduló betlijét is, de mint mondta, létszámgondokkal küzdöttek, jellemző volt az akkori állapotokra, hogy cserekapusukat a mezőnybe kellett bevetniük. 

A Nyírmeggyes jelentősen átalakított kerettel csütörtökön kezdi meg felkészülését a következő szezonra.

Meggyesi mutatók

Végeredmény 14. 30 9 1 20 30-65 28

Hazai pályán 14. 15 5 1 9 18-34 16

Vendégként 14. 15 4 - 11 12-31 12

Házi góllövőlista 5 gólos: Török Gergő. 4 gólos: Nagy Dániel, Savrnoh Norbert. 3 gólos: Hadadi Krisztofer. 2 gólos: Balogh Sándor, Gózner Károly, Kujbus Bence, Nógrádi Sándor. 1 gólos: Batizi Pócsi Norbert, Drabik Milán Soma, Preg Izsák Milán, Székely Norbert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában