Röplabda

2022.06.15. 09:14

A móriczos lányok diákolimpiai duplázása

KM

A bajnokcsapat az edzőkkel

Fotó: Iskola

A IV. után a III. korcsoportban is aranyérmet szerzett a leány röplabda-diákolimpia országos döntőjében a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola csapata. Az elmúlt hét végén Békéscsabán a lányok a csoportkörben 3:0-ra verték a Dabronc és a Szombathely együttesét, majd a Békéscsabai Petőfi ellen győztek 3:1-re. Az elődöntőben újfent a Dabronc jött, szintén 3:0-ás győzelemmel. A döntőben ismét összekerültek a csabaiakkal és újra 3–1-re nyertek a mieink.

– Gratulálok a csapatnak az egész éves és a diákolimpiai döntőben nyújtott kimagasló teljesítményéhez. Köszönet jár a szülőknek a kitartó támogatásukért, valamint a bajnok IV. korcsoportos lányainknak, akik jelenlétükkel segítették végső győzelemhez a csapatot. Büszke vagyok a lányok hozzáállására, hiszen magas szinten, ellenállhatatlanul röplabdáztak a döntőben. Örömteli hangulatban vagyok, hiszen pályafutásom negyvenedik diákolimpiai elsőségét szereztük – nyilatkozta Moravszki Gyuláné. 

A bajnokcsapat

Pampuch Gréta csapatkapitány, Madura Anna, Sulyok Csenge Zsófia, Piószegi Regina, Kalló Olívia, Révész Odett, Palicz Vivien, Szabó Lívia Boglárka, Hrabina Petra, Csabai Flóra Lina, Szulyák Ágnes 

A legjobb támadójátékos: Pampuch Gréta 

A legjobb előkészítő: Madura Anna 

A legeredményesebb testnevelő, felkészítő: Moravszki Gyuláné, Moravszki Gyula 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában