Ralikrossz

2022.06.03. 07:46

Aurél szeretne meglépni a riválisoktól

A nyíregyházi pilóta két győzelem után várja a pünkösdi KEVIÉP RX Fesztivált.

ML

A húsvéti Matador RX Fesztiválon kiforgatták Aurél kék autóját, de így is nyert

Fotó: Mán László

Ez a hétvége ismét a ralikrosszról fog szólni a máriapócsi RabócsiRingen. A hagyományos pünkösdi találkozó ezúttal szombaton és vasárnap lesz, ekkor rendezik az országos bajnokság (RNOB) harmadik és a Közép-Európai Zóna Bajnokság (CEZ) második futamát. 

A nyíregyháziak által kiötlött Swift Hybrid RX Cup kategóriában ifjabb Bartha Aurél százszázalékos teljesítménnyel várja a harmadik futamot. A húsvéti nyitányon az első helyen végzett a nyíregyházi pilóta, miként a második fordulóban a monori erdőbeli találkozón is. 
A húsvéti viadalon az egyik selejtezőben alaposan kiforgatták, de ez sem okozott számára problémát. 

– Érdekes, hogy a második fordulón is volt egy forgatás az egyik selejtezőben, mindketten hibásak voltunk és mindkettőnket kizárták. A finálét a második helyről kezdtem, de szerencsére sikerült jól rajtolni, és utána már az élen maradtam. Azt már könnyebb volt tartani, mert a monori erdei pálya igen szűk, nagyon nehéz előzni, csak védeni kellett az íveket. 

Aurél számára a közelgő KEVIÉP RX Fesztiválon mi lehetne a cél, minthogy triplázni. 

– Természetesen szeretnék nyerni a pünkösdi versenyen, hiszen akkor már látványosan sikerülne meglépni a többiek elől, mert majd jönnek a külföldi futamok, amelyeken sokat kell védekezni. 

Versenyeket hagyhat ki 

– Amennyiben a pontversenyben úgy állok, biztosan ki fogok hagyni versenyt. Mint például a greinbachit, ami egy szűk aszfaltos, úgymond gokartpálya. A másik ausztriai verseny, a faubachi ugyan messzebb van, ám egy igazi ralikrosszpálya murvával, utazóval inkább azt erőltetnénk. Az még odébb van, a legfontosabb most hétvégén jól szerepelni – így Aurél. 

Az év elején arról is beszélt a pilóta, hogy amennyiben úgy alakul, raliban is elindulna a Mecsek Ralin. Úgy néz ki, hogy ez nem jön össze, mert még nincs motor az autóban. Esetleg egy bérelt autó jöhet szóba, de ez még nem eldöntött. A pünkösdi indulás viszont biztos.

A KEVIÉP Ralikrossz Fesztivál menetrendje

Június 4., szombat 

8.30: 1. edzés RNOB+ CEZ 
10.30: 2. edzés RNOB + CEZ 
12.30: 1. kvalifikáció RNOB + CEZ 
15.30: 2. kvalifikáció RNOB + CEZ 

Június 5., vasárnap 

8.30: 3. kvalifikációRNOB + CEZ 
11.30: 4. kvalifikáció CEZ 
13.30: elődöntők RNOB + CEZ 
15.30: döntők RNOB + CEZ 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában