Kézilabda

2022.06.23. 09:31

Bátran bevetették fiataljaikat a kisvárdaiak

A Kisvárda ősszel erőn felül teljesített, a szezon végére azonban leeresztett.

BB

Mladen Radojevics lett a házi gólkirály

Fotó: Km-archív/Pusztai Sándor

Mint az ismert, a Kisvárda NB II.-es férficsapata az előző szezonban bravúros hajrával a harmadik helyen végzett. A remek szereplés ellenére a közelmúltban véget ért szezonra szerényebb célokkal vágott neki Türk Ferenc együttese. A csapathoz visszatért ugyan Mladen Radojevics, ellenben öt meghatározó játékos is távozott, így a szakvezetés a biztos bennmaradást tűzte ki célul, és a csapatépítésre helyezte a hangsúlyt. 

Csendes Ádámék végül a hatodik helyen fejezték be a bajnokságot. A gárda nyári felkészülése nem úgy sikerült, ahogy eltervezték, ettől függetlenül ősszel erőn felül teljesítettek – többek között egyedüliként pontot raboltak a bajnok Nyírbátortól –, és a harmadik helyről kezdhették meg a tavaszi folytatást.

Nyomást éreztek 

– A felkészülési időszakban elkezdtük felépíteni a csapatot, ez többé-kevésbé sikerült. A várakozáson felüli első fél évünket, helyezésünket elsősorban a védekezésünknek köszönhetjük – kezdte értékelését Türk Ferenc. 

– Azt a Debrecent, ami sorozatban harminc gól körül dobott, sikerült huszonhárom találaton tartanunk, a Nyírbátortól is huszonkettőt kaptunk egy olyan mérkőzésen, amelyen mi álltunk közelebb a győzelemhez. Így összességében elégedettek lehetünk a bajnokság első felével. 

Fordulás után egy hajdúszoboszlói döntetlennel kezdtek, de kikaptak a DEAC II.-től, a Hajdúnánástól és a Hajdúböszörménytől is. 

– Tavasszal egyfajta nyomást éreztünk a Hajdú-Bihar megyei csapatok ellen. Nem akarok összeesküvés-elméleteket gyártani, de úgy érzem, enyhe ellenszélben kellett játszanunk. Ettől függetlenül próbáljuk magunkban keresni a hibákat. Ha ez nem lenne elég, tavaszra további meghatározó embereket veszítettünk. Nem estünk azonban kétségbe, bátran bevetettük a fiatalokat, akik kiválóan helytálltak amellett, hogy korosztályaikban az élmezőnyben végeztek. Serdülőink megnyerték a bajnokságot, ifistáink pedig a második helyen végeztek. Bizakodóak vagyunk, a fiataloké a jövő!

Elfogyott a motiváció 

A csapat az utolsó négy fordulóban mindössze egy döntetlenre volt képes, azért az egy pontért is nagyon meg kellett dolgozniuk Fehérgyarmaton. 

– Áprilisban, amikor a Debrecen nyerni tudott Miskolcon, a játékosok kicsit elveszítették a hitüket, mert bizonyossá vált, hogy nem tudjuk megismételni a tavalyi szereplésünket. Csúnyát mondok, mert az, hogy negyedik vagy hatodik leszel, az nem volt kellő motiváció, és ez bizony az edzésmunkán is meglátszott – zárta Türk Ferenc. 

– A következő idény a várható érkező csapatok miatt iszonyatosan nehéz lesz – tette még hozzá. 

A Kisvárda egy rövid pihenőt követően augusztus elején kezdi meg felkészülését a következő szezonra.

Kisvárdai mutatók

Végeredmény 6. 22 10 3 9 628-614 23

Hazai pályán 11 7 1 3 329-296 15

Vendégként 11 3 2 6 299-318 8

Házi góllövőlista 137 gólos: Mladen Radojevics. 86 gólos: Csendes Ádám. 75 gólos: Bottka Ádám. 54 gólos: Ruzsinszki Benjámin. 53 gólos: Nagy Gergő. 42 gólos: Petykó Tamás. 41 gólos: Papp Péter. 30 gólos: Király Nándor. 28 gólos: Götz Bence. 22 gólos: Virga Ákos. 15 gólos: Kapdos János. 14 gólos: Revák László. 4 gólos: Vass Gábor. 3 gólos: Csatlós János. 2 gólos: Gyebnár Zsolt, Kertész Bence. 1 gólos: Veres Sándor, Jenei Miklós, Simon András.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában