NB III.

2022.06.09. 17:30

Eddigi legeredményesebb szezonját zárta a sényői alakulat

A Sényő több mérkőzést nyert, több pontot, illetve gólt szerzett, mint az eddigi harmad­osztályú idényeiben.

MK

Toldi András (középen) és társai 66 gólt jegyeztek az elmúlt idényben

Fotó: KM-archív/Sipeki Péter

A Sényő-Carnifex FC az egymást követő negyedik idényét teljesítette az NB III. Keleti csoportjában. A gárda kezdetektől stabil középcsapatnak számít, amely közelebb van a dobogóhoz, mint a kieső helyekhez. Így volt ez a mögöttünk hagyott szezonban is. 
A Fiumei Viktor és Imrő László irányította gárda olykor belekerült egy-egy hullámvölgybe, ám az ott elhullajtott pontokat veretlenségi sorozatokkal „visszaszerezte”. Már ősszel biztosnak tűnt, hogy a Sényőnek idén sem kell a kieséstől félnie, a márciustól májusig tartó remek szereplésnek köszönhetően pedig az is reálisnak tűnt, hogy az első tízben végez az együttes – végül hetedik helyen zártak a kék-sárgák. 

Elérték a céljukat 

– Nehéz bajnokság volt – értékelte az idényt Imrő László. 

– Csoportunkba két NB II.-es kieső érkezett és mindkét csapat igen komolyan is vette a bajnokságot: a Kazincbarcika megnyerte, míg a DEAC a második helyen végzett. A mi helyezésünk hasonló, mint az elmúlt idényben. Ez volt a negyedik szezonunk az NB III.-ban, eddigi eredményeink alapján nyugodtan kijelenthetjük, hogy mind a rövid távú, mind a hosszú távú célkitűzésünket sikerült teljesíteni. A rövid távú célunk az volt erre a szezonra, hogy biztosan bent maradjunk és lehetőleg egy számjegyű helyezést érjünk el. Ezt teljesítettük. Hosszú távon azt akartuk elérni, hogy stabil középcsapattá váljunk, ami az eddigi helyezéseink alapján megvalósult. 

Sok jó egyéni teljesítményről lehetne írni, Kapacina Valerről azonban név szerint meg kell emlékeznünk. A 28 éves játékos élete legjobb felnőttszezonját produkálta. Az idősebbik Kapacina fivér 24 találatával a csoport második, az egész NB III. negyedik legeredményesebb labdarúgója volt. Három meccsen triplázott, szerzett gólt akcióból, tizenegyesből és szögletből is, emellett gólpasszokat is osztott ki. 

– Talán a támadójátékunkra sem lehet panasz, hiszen több mérkőzést nyertünk, több pontot, illetve több gólt is szereztünk, mint az előző bajnokságban – folytatta a tréner. 

– Egy ilyen hosszú idényben természetesen előfordulnak hullámvölgyek, de ezekből viszonylag gyorsan kikerültünk. Mindezeket összegezve nyugodtan mondhatjuk, hogy sikeres szezont tudhatunk magunk mögött. Köszönetet mondunk azoknak, akik támogatásukkal és munkájukkal bármilyen formában hozzájárultak egyesületünk stabil és zavartalan működéséhez! 

Kölcsönből vissza 

A játékosok a pihenőjüket töltik, majd június 23-án kezdik meg a felkészülést a következő idényre. Az már biztossá vált, hogy a csapatot irányító edzőpáros az ötödik idényre is megkapja a bizalmat. Ami a játékoskeretet illeti: Phrakonkham Ádám távozik, Páll Zsombor kölcsön után visszatér a III. Kerülethez, míg Jócsák Dávid és Barta Gábor újfehértói kölcsön után újra a sényőiekkel kezdheti meg a munkát. 

Sényői számok

Végeredmény 7. hely 38 18 8 12 66–59 62

Hazai pályán 7. hely 19 11 4 4 40–28 37

Idegenben 10. hely 19 7 4 8 26–31 25

Házi góllista 24 gólos: Kapacina Valer. 10 gólos: Toldi András. 5 gólos: Kapacina Kevin. 4 gólos: Schmidt Péter, Vámos Márk. 3 gólos: Fabu Márton, Klepács Krisztián, Lakatos László. 2 gólos: Kalocsai László, Páll Zsombor, Szilvási Péter, Tóth Márk. 1 gólos: Jócsák Dávid, Orosz Máté. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában