Kosárlabda

2022.06.18. 11:59

Hajszálon múlt a NyíKSE-bravúr

Pénteken megkezdődött a nyíregyházi Bánki iskolában a férfi kosárlabda NB II.-es bajnokság négyes döntője, melyen a Sushine-NyíKSE hazai pályán szerepelhet. Kovács Tibor csapata az első napon a legnagyobb favoritnak kikiáltott Budafokkal csapott össze.

Forrás: NyíkSE

A vendégek hamar igazolták jó hírüket, nagy fizikai fölényüket jól használták ki védekezésben, a festékből szinte lehetetlen volt kosarat szerezni az első percekben. Tizennégy perc eltelte után született meg az első hazai kétpontos, addig viszont Gáspár Balázs, Brane Savic és Földesi Norbert is dobott triplát, így bár előnyben volt a Budafok, 10 pontnál nem tudott nagyobb különbséget kialakítani.

A kezdeti megszeppentséget letudták a nyíregyháziak és a második negyed közepére visszajöttek a meccsbe Gáspár és Földesi remeklésére építve. A harmadik negyedben végig fej fej mellett haladtak a csapatok, a játékrész utolsó másodpercében szerzett bravúros Tisza Bálint-tripla viszont nagy erőt adott a NyíKSE-nek. A negyedik etapban Tisza még kétszer betalált kintről, Savic is így tett, utóbbi hármasa után már héttel mentek a nyíregyháziak és csak négy perc volt vissza.

Sajnos Tursics Krisztián hátára vette az övéit, a Budafok pillanatokon belül fordított egy 8–0-s futással és a hajrát is ők bírták jobban. A NyíKSE színvonalas meccsen, nagy csatában maradt alul az első napon.

Kosárlabda: NB II., négyes döntő, 1. nap

 

Sunshine-NyíKSE–Budafok 68–73 (9–19, 22–12, 18–17, 19–25)
NyíKSE: Savic 11/3, Tóth 10/3, Földesi 14/3, Gáspár 17/9, Asztalos 7. Csere: Zajácz, Vida, Skorcov, Tisza 9/9. Vezetőedző: Kovács Tibor.

A négyes döntő további programja
Szombat
17:30 Budafok–Békéscsabai KK
20: Sunshine-NyíKSE–PTE-PEAC
Vasárnap
15:30: Békéscsabai KK–Sunshine-NyíKSE
18: PTE-PEAC–Budafok

Címkék#NyiKSE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában