Kosárlabda

2022.06.21. 07:25

Hatvanból a második legjobb

A NyíKSE jó játékkal, megérdemelten szerezte meg az NB II. ezüst­érmét.

MK

A jó védekezés jellemző volt a nyíregyháziakra

Fotó: Dodó Ferenc

A múlt péntektől vasárnapig Nyíregyházán rendezték meg az NB II.-es kosárlabda-bajnokság négyes döntőjét. A házigazda Sunshine-NyíKSE kitett magáért, lényegében egy négyperces szakaszon múlott, hogy nem tudta megszerezni az aranyérmet és azzal az NB I./B Zöld csoportba jutást. 
Brane Savicék az első meccsükön megszorongatták a legnagyobb esélyesnek tartott Budafokot, ám végül öt ponttal kikaptak. Mint arra számítani lehetett, ez a találkozó számított döntőnek, hiszen mindkét csapat megnyerte a hátralévő mérkőzéseit. A Budafok ezzel bajnok lett, a NyíKSE ezüstérmet szerzett. 
 

Reális eredmény született 


– Büszkék vagyunk az egész éves teljesítményre, hogy ilyen játékosok alkotják a keretünket és ilyen szép sikert értünk el – értékelt Kovács Tibor vezetőedző. – A mutatott játék is bizonyította, hogy ott volt a helyünk a döntőben. Mindenki a Budafokot várta az első helyre, papírforma szerint favorit volt, de egy picivel jobb koncentrációval, bizonyos helyzetekben jobb döntéshozatallal akár nyerhettünk volna, az utolsó negyed hatodik percében hét ponttal vezettünk. Ott kellett volna egy-két figyelmesebb befejezés támadásban. De ez a realitás, gratulálunk a Budafoknak, a mi teljesítményünkre pedig nagyon büszkék vagyunk! 
A torna legponterősebb játékosa Gáspár Balázs volt, az All Star ötösbe bekerült Asztalos István, de nem csak ők teljesítettek jól, az egész tornán mindig volt valaki, aki a csapat élére állt, és a cserék is hozzátettek az eredményességhez. 


– Egyébként is az a fajta edző vagyok, aki szívén viseli a játékosok sorsát – tette hozzá a tréner. – Nagyon zavar, ha adott szituációban valaki azt érzi, hogy kevesebbet játszik, vagy nem tud hozzátenni. Persze, ez egy csapatjáték, egyszerre öt ember játszhat, és az edző is hozhat rossz döntést. Valóban közös sikert arattunk, amit elsősorban a játékosok értek el. Csapatként most és az egész szezonban mindig volt, aki hozzátett, aki pályára került, maximálisan tudott segíteni. 
 

Méltón képviselik a megyét 


A három nap alatt remek hangulat uralkodott a mérkőzéseknek otthont adó Bánkiban, ami újabb bizonyítéka volt annak, hogy Nyíregyházán szeretik a kosárlabdát. 


– A kosarasközösség nagyon büszke arra, hogy a városnak van első osztályú csapata. Mindig hangsúlyozom, küldetésünk, hogy alsóbb szinten is méltón képviseljük a megyét, hisszük, hogy szükség van egy ilyen csapatra is – zárta szavait Kovács Tibor. 


A döntő végeredményétől függetlenül nem lehet biztosan kijelenteni, hogy a NyíKSE az NB II.-ben indul a következő idényben. Meg kell várni, hogy a Zöld csoportos szereplésre jogosult csapatok élnek-e a lehetőséggel, és ha esetleg valamelyik gárda visszalépne, hogyan dönt a szövetség, mely gárdákkal tölti fel a mezőnyt.

Címkék#NyiKSE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában