Mennyei

2022.06.25. 10:20

Jó döntés volt az ifistákban bízni

A Tarpa gyenge szezonkezdet után erős csapattá vált a tavasszal.

MK

Fotó: Pusztai Sándor

A Tarpa nem volt könnyű helyzetben tavaly nyáron. Ugyan a csapat megnyerte a megyei első osztályú bajnokságot, az osztályozón nem tudta kiharcolni a feljutást. Varga Gyula együttesének aztán úgy kellett nekivágnia a Nyír-Wetland megyei I. osztály következő idényének, hogy szinte senki nem maradt az előző játékoskeretből. 
Ezek után nem volt meglepő, hogy a korábban verhetetlennek tűnt gárda ősszel sorra veszítette el a mérkőzéseit, így kieső helyen telelt. 

Fizikailag topon voltak 

– Távozott a játékosok nyolcvan százaléka, amiről sajnos későn értesültünk, így az utolsó pillanatban kellett összeszednünk a csapatot – mondta el a Tarpa edzője. – Rossz felkészülés után rengeteg fiatal menet közben elment a csapattól munkahelyi elfoglaltság miatt. Emiatt döntöttünk úgy a tizedik fordulót követően, hogy az U19-re alapozunk, ami jó döntésnek bizonyult. 
Merthogy a Tarpa megtáltosodott, egy-két ősz végi győzelem után tavaszra az egyik legjobb csapattá vált. 
– Jó alapozást végeztünk télen – folytatta Varga Gyula. – Ezek a srácok itt vannak együtt, napi szinten tudtunk edzeni, megfelelő létszám mellett lehetőségünk volt rotálni, pihentetni azokat, akik esetleg túl voltak terhelve. Fiatal srácokról beszélünk, fizikailag topon voltak, amivel kompenzálták azokat a technikai és taktikai hiányosságaikat, amik a korukból adódóan megvannak. 
A tréner nehezen tudott kiemelni egy meccset a tavaszi győztes találkozók közül. 
– Tavasszal a legtöbb mérkőzésünk jól sikerült. Ha közülük választanom kell egyet, legjobban az utolsó meccsünk tetszett, aminek ugyan nem volt már tétje, a fiúk szívvel-lélekkel küzdöttek a Balkány ellen. Ez számomra is kellemes meglepetés volt – tette hozzá. 
 

Tarpai mutatók

Végeredmény11. hely 30 12 4 14 44-46 40Hazai pályán8. hely 15 8 2 5 28-19 26Idegenben12. hely 15 4 2 9 16-27 14Házi góllista. 8 gólos: Barta Károly. 6 gólos: Gál Richárd, Motyhka Oleksandr. 4 gólos: Bodan Mykhailo, Djácsenkó Vitalij, Komári György. 3 gólos: Herman Sviatoslav. 2 gólos: Rácz István. 1 gólos: Dolináj Pál, Hlusko Ivan, Kofel Maksím, Kostik Bohdan, Kovács Rosztiszláv, Nemes Ivan, Rozman Sándor.

 

Borítókép: A csíkos mezes tarpaiak a legnagyobbak feladatát is megnehezítették | Fotó: Pusztai Sándor

Címkék#foci

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában