Salakmotor

2022.06.27. 11:30

Páros-Európa-bajnoki elődöntő a Nagyhalász Speedway Ring étlapján a következő fogás

Hét nemzet vaspapucsosai érkeznek, Fazekas volt a legjobb magyar a lendvai nyitányon.

ML

A jó rajt a párosok Európa-bajnoki elődöntőjén is fontos lesz

Fotó: Mán László

Dübörög a vaspapucsos szezont. Hétről hétre rendezik a versenyeket szerte az öreg kontinensen. Örömteli, hogy a salakmotoros világ vérkeringésébe végleg bekapcsolódott a Nagyhalász Speedway Ring, amely nívós versengéseknek a házigazdája. 

A lengyelek is itt húzzák 

Idén már láthattunk izgalmas Európa-bajnoki selejtezőt, ezt is tromfolta a legutóbbi Grand Prix-kvalifikáció. Július második szombatján, azaz 9-én pedig jön az újabb nagy durranás, a páros-Európa-bajnokság egyik elődöntője. A másikat Maconban, Franciaországban rendezik. Mindkét helyről a dobogón zárók jutnak Slangerupba, a dániai döntőbe. Nagyhalászon hét nemzet (cseh, finn, lengyel, lett, szlovén, ukrán és magyar) képviselteti majd magát a huszonegy futamos találkozón. A futamokban két nemzet két-két motorosa igyekszik minél eredményesebben szerepelni. A magyar párosban Fazekas Dennis és Magosi Norbert a főversenyző, a tartalék pedig Kovács Roland. 

Szombaton Lendván rendezték a magyar–szlovén közös bajnokság első fordulóját. A dobogóra csak hazaiak állhattak, mert Anze Grmek végzett az élen Matic Ivacic és Nick Skorja előtt. 

Döntőbe jutott Dennis 

A mieink közül a nagyhalászi klub címvédője, Fazekas Dennis jutott be a döntőbe, végül a negyedik helyen zárt 11 ponttal, Kovács Roland a hetedik (8), Magosi Norbert kilencedik (7), Bárány Márk tizenkettedik (5), míg Füzesi Richárd tizenharmadik (1) lett. 

A mezőnyben voltak még argentin indulók és egy ausztrál versenyző, illetve a bolgár Milev Manev. 
Mivel a páros-Európa-bajnoki elődöntőben a szlovénok is Nagyhalászban indulnak, a mieinknek lehetőség lesz a visszavágásra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában