Decathlon Élménypróba

2022.06.21. 10:25

Próbákban és élményekben nem volt hiány vasárnap

Már hatodik alkalommal rendezték Nyíregyháza egyik legnépszerűbb sporteseményét.

KM

Mókás akadályok vártak a résztvevőkre

Forrás: Dodó Ferenc

 Több mint 700 induló és több száz látogató vett részt vasárnap a VI. Decathlon Élménypróbán, amelyen 23 élményakadállyal birkóztak meg az indulók. Az élményelemek között volt az Exatrun tizennyolc méter hosszú, több elemet is tartalmazó, felfújhatós élményakadálya is, de a leveleki Spartan AFC amerikai focisok élő akadálya is népszerűnek bizonyult. A Törpe Játszópark táncművészei is óriási sikert arattak, hiszen a táv közepén a Bakos Banda közreműködésével hatalmas táncházzá alakult az erdei tornapálya. 

Bodnár Dóra aerobikbemutatója után Juharos Gábor bemelegítésén vettek részt az indulók, mielőtt a rajthelyüket elfoglalták volna. Halkóné dr. Rudolf Éva önkormányzati képviselő startoltatta elsőként a lelkes futókat, akik a hőség ellenére is hősiesen küzdöttek és élvezték a sok-sok élményelemet. A város három díjjal készült: a legfiatalabb indulót, a legidősebb résztvevőt és a legaktívabb családot jutalmazták. A díjakat a Nyíregyházi Egyetem kancellárja adta át. 
A vasárnapi családi rendezvény népszerűnek bizonyult, a Denevér pálya mellett Pancsi bohóc tartott lufihajtogatást és arcfestést a gyermekszigeten, ahol több játékot is kipróbálhattak az apróságok. A nyíregyházi Waldorf általános iskola kézműves-foglalkozásokkal készült. 
 

Ukrajnából is érkezett csapat 


A legnépesebb iskolának járó kupát és ajándékokat 120 fővel a Kazinczy Ferenc Általános Iskola diákjai és nevelői vehették át, akik évről évre egyre nagyobb csapattal képviseltetik magukat. A cégek között a legnagyobb létszámú csapat az Agroker, a legbulisabb Kiss Hedvig Fitt Ápolók csapata, a leg­kreatívabb pedig az Exatrun együttese lett. A legkorábban érkező csapat, a Swietelsky pedig különdíjat vehetett át. 


– Nagyon köszönjük az indulók, a támogatók, a polgárőrök, az önkéntesek, a Nyírerdő Zrt. és a NyírVV Nonprofit Kft. munkatársainak is a sok segítséget, hogy közös összefogással idén is megrendezhettük az eseményt. Ezúttal nemzetközivé vált az élménypróba, hiszen Ukrajnából is érkezett egy versenyző csapat. Bízunk abban, hogy jövőre még több országból ellátogatnak Nyíregyháza egyik legnépszerűbb sporteseményére. Azt gondolom, hogy a város jó hírét erősíti a Decathlon Élménypróba szerte az országban és országhatárainkon túl is – összegzett Pokrovenszki Gergely főszervező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában