Megyei I.

2022.06.23. 09:39

Rutinos játékosaikkal jobban teljesítettek a mándokiak

A tavasz sem bizonytalanította el a megye egyes gárdát, folytatják a fiatalítást.

MK

Gyüre Tamás (b) 30 találatig jutott

Fotó: KM-archív

Legyen szó bármilyen csapatjátékról, néhány meghatározó játékos elvesztése súlyosan meglátszik az eredményeken is. Minél alacsonyabb osztályról beszélünk, ez annál inkább beigazolódik. A Mándok is megsínylette a rutinosabb futballistái kiválását. Miután ősszel a harmadik helyen állt, az idény második fele rosszabbul sikerült, edzőváltásra is szükség volt, s végül a kilencedik helyet szerezte meg az együttes. 

Rengeteg lőtt és kapott gól 

A Mándok volt a bajnokság harmadik leggólerősebb csapata (holtversenyben), ami a társgólkirály Gyüre Tamás eredményességének is köszönhető, a sikeres előrejáték mellett viszont rengeteg találatot is kapott a csapat. Utóbbi is betudható annak, hogy kulcspozíciókban veszítettek el játékosokat a szezon során. 

– Ősszel bebizonyosodott, hogy ez a fiatal csapat meghatározó, rutinosabb játékosokkal mire képes, tavasszal pedig az is, nélkülük hogyan tud teljesíteni – értékelt Dancs Attila technikai vezető. 

– Sokat kell még fejlődniük ebben az osztályban. Három játékosunk hosszú időre kiesett munkahelyi elfoglaltság vagy sérülés miatt, két futballistánk pedig felváltva volt eltiltva huzamosabb időre. Ennek az öt embernek a hiányát nem bírta el a csapat, ezért szereztünk kevesebb pontot, mint ősszel. 

Új edzővel kezdik a felkészülést 

Nagy győzelmekre azért tavasszal is futotta a csapattól. 

– Az utolsó fordulóban játszott csengeri meccsünkre vagyok a legbüszkébb – felelt a kérdésünkre. 

– Addigra összeért ez a fiatal brigád, Gyüre is visszatért, a játékosok bizonyították újfent, hogy mire képesek, ha van akarat, alázat és futómennyiség. Más csapat is büszke lenne arra, ha Csengerben nyerne négy kettőre. 

Dancs Attila elárulta, szeretnék folyatni a fiatalítást, amit két éve elkezdtek, mert úgy gondolják, ez a jövő. 

Ha már előretekintünk: a felkészülést Dolhai Máté irányításával kezdi meg az együttes. A fiatal tréner az elmúlt három évben a megye kettes Jéke kispadján ült. 

Mándoki mutatók

Végeredmény 9. hely 30 12 6 12 63-54 42

Hazai pályán 11. hely 15 5 6 4 32-24 21

Idegenben 3. hely 15 7 - 8 31-30 21

Házi góllista 30 gólos: Gyüre Tamás. 6 gólos: Haller Renátó. 4 gólos: Lusánszki László. 3 gólos: Baglyos Levente, Maroda Nándor, Törtei Tamás. 2 gólos: Ari Attila, Kovács Béla, Molnár Zsolt. 1 gólos: Bugyi Bálint, Illés Adrián, Jánvári Dániel, Krajnyák Zsolt, Lakatos István, Nagy László, Szlocski Márió. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában