Nyíregyháza Spartacus

2022.06.02. 08:49

Stabilitást szeretne a szurkolóbarát Szpari

A gerinc marad, öt-hat játékossal erősítenének, fontos lesz a vasárnapi osztályozó.

ML

Forrás: Mán László

A Szpari elkezdte a szezont. A bajnokság nemrégiben ért véget, a nyíregyházi klub pedig szerdán délelőtt a sóstói Aventinus Hotelben megtartotta az első tájékoztatóját, amelyen a jövő volt a téma. Újdonságként a szezonnyitó eseményt a klub társasági oldalán élőben láthatták az érdeklődők. 
 

Erősíteni szeretnének 


– A terveink szerint a klub a jövőben stabilitást szeretne maga körül, ami az elmúlt években hiányzott – kezdte bevezetőjét Kósa Árpád ügyvezető. – Abban bízunk, hogy sikerül egy olyan klubkultúrát meghonosítani, amelynek mentén sikk lesz Nyíregyházán futballozni. Olyan játékosokat és szakembereket tudunk megtartani és idehozni, akiknek fontos a klub, az, hogy tagjai legyenek a Szpari nagy családjának. 


– Az elmúlt esztendő sikertelen volt, ezért szeretnénk erősíteni a csapatot. Öt-hat játékosról van szó, fontos, hogy a meglévő értékeink maradjanak. Ezért is ül itt két olyan játékosunk, akikkel meghosszabbítottuk a szerződést. Az érkezőket a jövő héten kezdjük bejelenteni, terveink szerint ehhez hasonló sajtótájékoztatókat rendszeresen fogunk tartani. A mostani gerincet megtartva jelentős és jó játékosokat szeretnénk idehozni. A klub feltételrendszerének javításán is dolgozunk. 


– Szeretném elmondani, hogy a stadion felújítása a tervezett ütemben megy, bízzunk benne, hogy jövő ősszel birtokba is vehetjük. Azt aligha kell részletezni, hogy az új létesítmény milyen fontos lesz a Szpari és a szurkolók számára. 
 

Közelebbi hazai meccsek 


– Az utánpótlás szempontjából fontos, hogy a tervezett utánpótlásközpont előkészítése is folyamatban van, és bízunk abban, hogy jövő tavasszal az építkezés is elkezdődhet. 


Az ügyvezető arról is beszélt, hogy a klub számára erőforrás lesz az új stadion, az utánpótlásközpont, de ugyanilyen erőforrás a szurkolói háttér. Ezért szeretnének élőbb és közvetlenebb kapcsolatot a szurkolókkal. 


– Az pedig nem volt szurkolóbarát megoldás, hogy Balmazújvárosban játszotta hazai meccsét a csapat. Szeretnénk közelebb hozni az albérletet, az ehhez szükséges lépéseket megtették, az MLSZ hamarosan dönt is ebben. Arra biztatom a drukkereket, hogy álljanak pozitívan a csapathoz és minél többen jöjjenek majd a mérkőzésekre. Mi minden információval el fogjuk látni őket és az a célunk, hogy minden családban legyen egy szparis toll, azaz kézzelfogható kötődés a klubhoz – így Kósa Árpád. 


A klub szerződést hosszabbított két olyan játékossal, Paku Rolanddal (két év) és Szokol Zsolttal (1 plusz 1 év) akik részesei voltak az 2014-es sikernek, a feljutásnak. Mindketten elmondták, hogy nagyon jól érzik magukat Nyíregyházán és szeretnék ismét átélni azt az élményt, amit nyolc esztendeje. 
 

Fontos osztályozó 


– Vasárnap NB III.-as osztályozót játszik a második számú csapatunk, és nagyon fontos lesz a mérkőzés a klub számára. Szeretnénk, ha minél többen támogatnák a csapatot. Jövő csütörtökön pedig egy családi napot szervezünk az örökösföldi sporttelepen, ahol az utánpótláscsapataink átvehetik az érmeiket, illetve közösen ünnepelnénk. Elsősorban díjkiosztó lesz, főzőversennyel, közös focival, ügyességi versenyekkel. Aki a Szpari család tagjának érzi magát, azt szeretettel várjuk. A marketingben is szeretnénk fokozatos fejlődést. Célunk, hogy minél több Szparihoz kötődő ajándéktárgy keljen el – fűzte hozzá Dankó Gergő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában