Labdarúgás

2022.06.01. 20:02

Tizenegyespárbaj a megyei kupafináléban - Fotókkal!

Fotó: Gazdag Mihály

A megyei első osztályú foci szezonzáróját jelentette a Magyar Kupa megyei fináléja, amelynek szerdán a kisvárdai Várkerti Stadion adott otthont. A finálé résztvevőit szemmel láthatóan feldobta a remek pálya, a lelátó hangulata. Az újfehértóiak az első félidőben Barta Gábor révén hamar vezetéshez jutottak és előnyüket tartották is a játékrész. Szünet után rákapcsoltak a nagyecsediek, mezőnyfölénybe kerültek, sorra alakították ki a helyzeteiket, ám a remek napot kifogó Dukát Péter és a kapufa hárítani tudott. Aztán a csereként beállt Somlyai Gábornak sikerült mattolnia a fehértói cerberust. Mindkét csapat játékosai odatették magukat, szerették volna a rendes játékidőben eldönteni a meccset. Ez a három perces hosszabbításban sem sikerült, hosszabbítás nélkül következhetett a tizenegyespárbaj.

Így aztán reflektorfénybe kerültek a kapusok, azaz Dukát Péter és Makó Róbert. Az ecsediek kezdtek, Bulyáki Krisztián bevarrta, a másik oldalon Petics György lövését védte Makó. Utána Terdik Zsolt és Seres Konrád berúgták, Bernáth Martin hibázott. Pallai Gergő egyenlített, majd Pócsi Balázs után Barta Gábor és Jócsák Dávid is betalált.

Döntetetlennel zárt az első öt-öt játékos, így jött a folytatás. Somlyai Gábor nem hibázott, ám a kapuban remeklő Dukát lövését kollégája, a mutatós szakállal bíró rutinos Makó hárította. Ezzel az ecsediek nyerték a párbajt és a kupát egyaránt.

Jegyzőkönyv

Újfehértó-Nagyecsed 1-1 (1-0) tizenegyesekkel 5-6

Várkerti Stadion 700 néző, v.: Fehér (Goneth, Balogh). Újfehértó: Dukát - Csáki, Kecskeméti, (Veres), Petics, Bartha, Szilágyi (Seres), Hudák, Zámbó, Pallai, Daróczi, Jócsák. Edző: Piskóti Zsolt.

Nagyecsed: Makó - Sarkadi G. (Mezei), Zámbó, Pócsi, Bulyáki K., Kóka, Terdik, Erdős, Bernáth, Angyal (Bulyáki A.), Nyíregyházi (Somlyai). Edző: Kósa József.

Gól: Bartha (12.), illetve Somlyai (76.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában