NB III.

2022.06.01. 07:16

Tolna megyén keresztül a harmadosztályba

MK

A piros-kékek hazai pályán kezdik a párharcot

Forrás: KM-archív

Kedden megtartották az NB III.-ért rendezendő rájátszás sorsolását. 


A húsz megyei bajnok (Budapestnek külön bajnoksága van) közül három nem vállalta, vagy nem tudta elvállalni az NB III.-at, így hét párharcot kellett kialakítani, az a három gárda, amelyik nem kapott ellenfelet a sorsoláson, automatikusan feljutott. 


A szerencsés a Hatvan, a Karcag és a Mór lett. Megyénk bajnoka, a Nyíregyháza Spartacus II. a tolnai első osztály bajnokát, a Majosi SE-t kapta ellenfélül. 
A Bonyhád egyik városrészének számító Majos több mint 400 kilométerre fekszik Nyíregyházától. Az együttes kilenc év után hódította el újra a tízcsapatos Tolna megyei bajnoki címet. Az egész szezonban magabiztosan szerepelt a csapat, csupán háromszor kapott ki és 27 meccsen 87 gólt szerzett. A gárda elsősége mégis az utolsó fordulóban vált biztossá, hiszen a Bonyhád VLC három ponttal volt lemaradva. A Majos semmit nem bízott a véletlenre, szombaton 9–0-ra legyőzte a Teveli Medosz SE-t. A párharc két mérkőzésen dől el, az elsőt vasárnap 17.30-kor Nyíregyházán játsszák, a visszavágót egy héttel később Tolna megyében bonyolítják le.
 

Labdarúgás

Osztályozó az NB III.-ba jutásértNyíregyháza Spartacus II. (Szabolcs-Szatmár-Bereg)–Majosi SE (Tolna), Cigánd (Borsod-Abaúj-Zemplén)–Körösladány (Békés), Szegedi VSE (Csongrád)–Teskánd (Zala), Gödöllő (Pest)–Csorna (Győr-Moson-Sopron), PTE PEAC (Baranya)–Zsámbék (Komárom-Esztergom), Balatonlelle (Somogy)–Bánk-Dalnoki Akadémia (Nógrád), Pénzügyőr SE (Budapest)–Balmazújváros (Hajdú-Bihar)

A piros-kékek hazai pályán kezdik a párharcot
Fotó: km-archív

Címkék#nb 3

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában