Megyei I.

2022.06.28. 10:45

Úgy néz ki, hiába maradt bent a Nyírgyulaj

A Nyírgyulaj anyagi problémák miatt nehezen fejezte be a szezont.

MK

A kék mezes gyulajiak ősszel jobban szerepeltek

Fotó: KM-archív

Az elmúlt évek egyik legsikeresebb megyei első osztályú gárdája, a Nyírgyulaj igen nehéz helyzetbe került az idény végéhez közeledve, anyagi problémák miatt tartalékos kerettel játszotta le az utolsó mérkőzéseit. Ezek után nem volt meglepetés, hogy a mögöttünk hagyott szezonban a 13. helyen végzett a gárda. 

Ifistákkal egészült ki 

– A szezon hektikus volt számunkra, mert az elmúlt nyolc évben rendre az élbolyban voltunk – értékelt Lukács Tibor edző. 

– Nyáron gyökeres fordulat állt be, nyolcan távoztak, majd télen további öt játékost veszítettünk el. Azt tűztük ki célul, hogy biztosan benn maradjunk. Nem volt egyszerű átélni, mindenkinek szokatlan volt ez a helyzet. A 24. fordulóban még nyertünk Ibrányban, azt követően viszont nagyon nehéz szituációba került az egyesületünk. Az utolsó hat mérkőzést toldozva-foltozva tudtuk lejátszani. Ifistákkal teletűzdelve léptünk pályára, ami nem lenne probléma, mert legalább a fiatalokat építgettük, ám ők rutintalanok voltak, így beleszaladtunk olyan vereségbe – gondolok itt a kemecsei 8–0-s zakóra –, ami nem volt jellemző a korábbi években. 

A gyulajiak az utolsó fordulóban azért kitettek magukért, 4–4-es döntetlent értek el Nyírbátorban, és simán végeztek bennmaradást érő helyen. Információink szerint így is képlékeny az egyesület jövője, nagy eséllyel a megyei első osztály helyett a harmadik vonalban indul.

Gyulaji mutatók

Végeredmény 13. hely 30 10 5 15 43-58 35

Hazai pályán 13. hely 15 5 3 7 22-26 18

Idegenben 8. hely 15 5 2 8 21-32 17

Házi góllista. 11 gólos: Ács Ádám. 5 gólos: Terdik Zsolt. 4 gólos: Bagi Ákos. 3 gólos: Kállai Gábor. 2 gólos: Bégányi Balázs, Haburcsák Bertalan, Kerekes Mihály, Nagy Bence, Pataki István, Szabó Ádám, Tóth Béla. 1 gólos: Fedor István, Kiss László, Kovács Gergő, Orosz Dániel, Phrakonkham Ádám. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában