Labdarúgás

2022.06.21. 10:29

Véget ért a kispályás salakszezon, jubilál a strandfoci

Sportszerű küzdelmeket hozott a városi kispályás labdarúgó-­bajnokság; a Rajal Birs nyerte a szuperkupát.

BB

A Rajal Birs nyerte a szuperkupát

Forrás: sportcentrum

Február utolsó hétvégéjén a terembajnokság lezárásaként a Zrínyi Ilona Gimnázium Tiszavasvári úti Bencs-csarnokában nyolc csapat részvételével megrendezték a szuperdöntőt. Az időjárás kegyes volt a csapatokhoz, így nem sok pihenő jutott a játékosoknak, március végén több mint 100 gárda ismét belevetette magát a küzdelmekbe a városi stadion salakpályáin, hogy a különböző csoportokban eldöntsék a bajnoki címek sorsát. A közelmúltban véget értek a küzdelmek, megvannak a csoportok bajnokai, és ismert a szuperdöntő végeredménye is. 
 

Évről évre színvonalasabb 


– A menetrend a korábbi években megszokott forgatókönyv szerint zajlott, továbbra is 10 osztályban mérték össze tudásukat, a hét amatőr csoport mellett három öregfiúk-csoportunk is volt, a mérkőzéseket pedig hétköznapokon rendeztük. A csapatok az őszi 600 mérkőzést követően újabb 600 összecsapást játszottak le – tájékoztatta lapunkat a Nyíregyházi Sportcentrum sportszervezője, Dajka László. 


– Annak ellenére, hogy a stadionban elkezdődött az építkezés, zökkenőmentesen bonyolítottuk le a bajnokságot, ehhez minden segítséget megkaptunk a várostól és a NyírVV Kft.-től is. Még az sem jelentett akadályt, hogy tavasszal három pályáról le kellett mondanunk, mert munkaterületté nyilvánították. Három salakos pálya mellé ekkor „befogtuk” a műfüves pályát, és a szerdai esőnapot beáldoztuk, hogy meglegyen a megfelelő mérkőzésszám, és időben be tudjuk fejezni a küzdelmeket. A színvonal évről évre nő, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy a befejezés előtt két héttel szinte egyik csoportban sem volt meg a bajnok, és a feljutás kérdése is nyitott volt – fogalmazott Dajka László. 
 

A tizedik következik 


A főszervező azt is elmondta, hogy rendkívül sportszerű küzdelmeket hozott a pontvadászat, hiszen tavasszal összesen csak ötször kellett játékost kiállítani fegyelmi vétségért. A 12 csapatos szuperdöntő igazi presztízscsatát hozott, amelyet végül a Rajal Birs nyert meg. Az ünnepélyes díjátadót pénteken rendezik a Continental Arénában. 


– Rengeteg néző előtt játszottuk az utolsó mérkőzéseket, a kispályás labdarúgás igazi ünnepe volt – mondta Dajka László, akinek nem sok pihenő jut, hiszen már gőz­erővel szervezi a jubileumi, 10. Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. – Nyíregyházi Sportcentrum Országos Pénzdíjas Strandfoci Fesztiválját a Fatum Property Kupáért. 


– Harminckét férfi- és négy női csapat részvételével július 14-én indulnak a küzdelmek, a létszámunk már betelt. Érdemes lesz kilátogatni, hiszen akrobatikus mozdulatokkal tarkított, látványos mérkőzéseket vívnak majd a csapatok – zárta Dajka László. 


A városi kispályás bajnokság a már hagyományosnak számító Víg István-emléktornával veszi kezdetét augusztus 13-án. 


Kispályás labdarúgó-bajnokság: végeredmény


G csoport: 1. Nativus, 2. Mustang FC, 3. Tóth Team.

F csoport: 1. Sajtos Pogácsa, 2. Újfehértói Hétkereszt úti Presszó, 3. Bánházi Autószerviz.

E csoport: 1. Gray Wolves, 2. Vela Kft., 3. Spori-Smart Robot.

D csoport: 1. Rajal Birs, 2. Kertvárosi Autómosó, 3. Predator-Papp Car Kft.

C csoport: 1. Bodó Hús-Lemezcentrum Kft., 2. Trió Maxi Hungary Gáz Kft.

B csoport: 1. Gold Cars Kft. Kertváros, 2. Tomku Group, 3. Vectigália.

A csoport: 1. Het-Band Köz-Ép-Út Kft., 2. Pikoló Söröző, 3. Lanzs Autószerviz Kft.Old Boys 

I. osztály: 1. Fáraó Bútor Old Boys FC, 2. John Bull Korona, 3. Vectigália öregfiúk.

II. osztály: 1. Úriemberek, 2. Blizzard Fit Borbánya, 3. Dromedar FC Old Boys.

III. osztály: 1. Kelet-Solar Kft. öregfiúk, 2. Termi Old Boys, 3. Big Boys FC.Fair Play díj: Csodavár FC.

Címkék#strandfoci

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában