Úszás

2022.07.05. 10:31

Bianka délután középdöntőzik az ifi Európa-bajnokságon

A Nyíregyházi Sportcentrum kiválósága négy számban indul a korosztályos kontinensviadalon

Bianka és Tamás

Forrás: Sportcentrum

A huszonnégy magyar versenyző utazott el hétfőn a romániai Otopenibe, Bukarest elővárosába, ahol kedden kezdődött az úszók junior Európa-bajnoksága. Az indulók között van Barna Bianka Dorottya, a Nyíregyházi Sportcentrum kiválósága, aki a közelmúltban az idei bajnokságon három aranyérmet szerzett. Bianka a tervek szerint az 50, 100 és 200 mell mellet a 4x100 méteres női vegyesváltóban is rajtkőre lép.

A versenyen ott lesz Urbin Tamás, a Sportcentrum szakágvezetője és edzője, aki személyautóval vágott neki a hétszáz kilométeres útnak. Útitársa egy edzőkollégája volt.

- Jó formában van Bianka, szeretném ha egy-két számban bejutna a döntőbe és jó időt úszna. A váltóban akár éremre is lehet esélyünk- vélekedett Urbin Tamás.

Bianka délelőtt már rajtköre is állt 50 mellen. A negyedik előfutamban hatodikként csapott célba és bejutott a délutáni középdöntőbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában