Szpari

2022.07.24. 05:31

Egy gólos vereség a Loki vendégeként

Pallagon játszott edzőmeccset a Szpart, Szőr Levente is lehetőséget kapott.

Nagy melegben játszottak a felek

Fotó: Istvan Derencsenyi

A szombat délelőtti kánikula elviselésére több lehetősége is adódott. Így például klímás lakás vagy hűvös vizű medence. Legkevésbé egy focipálya, mégpedig játékkal. Pedig ez várta a Szpari játékosait Pallagon, ahol az élvonalbeli Loki vendégei voltak a hétzáró felkészülési meccsen. 

A hét végén már kezdődik a bajnokság, a Loki szombaton a Kisvárda Master Good vendégel lesz, a Spartacus a második vonal vasárnapi nyitányán Győrben fog vizitálni.

A debrecenieknél eltiltása miatt hiányzott Dzsudzsák Balázs sérülés miatt Bódi Ádám, viszont lehetőséget kapott a próbajátékon lévő guinea-bissau-i válogatott 22 éves Saná Gomes. A nyíregyháziaknál lehetőséget kapott a Kisvárdáról érkezett próbajátékos Szőr Levente. A focisták fittyet hánytak a nagy melegre és jó iramban kezdték a zárt kapus matinét. Az első játékrész első felében elsősorban a védekezésre összpontosítottak a felek, majd jöttek a helyzetek. A Szpari, de még inkább a debreceniek előtt. A legnagyobb gólszerzési lehetőségnél Bárány Donát fejesénél a felső léc hárított, majd a hajrában Deutsch Bence lőtt mellé.

Debreceni lehetőségekkel indult a második etap, majd a hazai kapu előtt a gólvonal közeléből mentettek Gresó Mátyás próbálkozásánál. Jó negyedóra elteltével aztán már zörgött a háló, sajnos a mienké mert Dorian Babunski közelről nem hibázott. Alig később ismét Gresó előtt adódott lehetőség, majd a nyíregyháziak kezdeményeztek többet, ám Novák Csanád lövését az exszparista Hrabina Alex hárította, majd Novák alig fejelt mellé. Aztán vége lett a meccsnek amit nem nagyon bántak a focisták.

- Sok pozitívumot kaptunk a mérkőzésen, a védekezés jól működött, viszont a támadójátékban és az ellenfél térfelén történő labdabirtoklásban nem mutattuk az igazi arcunkat. A közel negyven fokban fizikálisan is jól bírták a fiúk, Az utolsó héten elsősorban a végjáték pontosítására fogunk odafigyelni, a rajtig ebben mindenképpen előbbre kell lépni.- summázott Feczkó Tamás, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője.

Edzőmeccs

DVSC – Nyíregyháza Spartacus 1-0 (0-0)

DVSC: Hrabina – Kinyik, Dreskovisc (Romanchuk, 85.), Silva, Gomes, Lagator (Baráth, 80.), Varga, Major (D. Babunski, 55.), Sós, Bévárdi, Bárány (Neofytidis, 55.). Vezetőedző: Joao Janeiro

Spartacus: Nagy – Farkas (Papucsek, 75.), Szokol (Novák, a szünetben ), Gengeliczki, Baki, Deutsch (Jánvári, 75.), Márkus (Szőr, 60.), Vass (Sigér., 75.), Gresó (Pataki. 75.), Szerető, Kovács (Pantovics, a szünetben (Artner, 75.). Vezetőedző: Feczkó Tamás

Gól: Dorian Babunski (62.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában