Szpari

2022.07.06. 13:00

Fókuszban a posztspecifikus képzés

Tudja Dávid a kis Szpari új edzője, változások a szakmai stábban.

Tudja Dávid az új edző

Forrás: nyiregyházaspartacus.hu

Mivel Huszák Géza a Nyíregyháza Spartacus második csapatának edzője szakmai igazgató lett a klubnál, a megyei I. osztályú csapatnak új trénerre volt szüksége. Az új edző a csapat rutinos játékosa, Tudja Dávid lett. A 29 esztendős új mester a Nyírsuliban kezdett el focizni, aztán több klubot megjárva tért vissza a Szparihoz és négy éve tagja a második számú együttesnek. Ennek stábjában nem csak az ő személye jelent változást, asszisztens edzőként Szilágyi Krisztián, erőnléti edzőként Darabos Balázs, masszőrként Koskovits György segíti majd. A technikai vezető továbbra is Szmollár Tamás
-Szeretném megköszönni a klub vezetőnek, hogy rám esett a választás, óriási megtiszteltetés számomra, hogy a jövőben én irányíthatom majd a tartalék csapatot – kezdte érdeklődésünkre Tudja Dávid. -Annak ellenére, hogy nem sikerült feljutni az NB III.-ba sikeresnek ítéljük az előző szezont. Több játékosunk is felkerült az első csapathoz, a helyüket a 17-18 éves fiatalok veszik át.
A fő irányvonal marad a csapatnál, ami jó azt meg kell tartani. A legfontosabb az, hogy legyen megfelelő létszám az edzéseken és jobban rá kell mennünk a posztspecifikus képzésre. Nem a csapat minél jobb szereplése az elsődleges, hanem hogy olyan játékosokat tudjunk kinevelni, akik később a felnőtt együttesünkben folytathatják.

A jövő héten edzőmeccsek
- Hétfőn kezdtük a felkészülést egyelőre napi egy gyakorlással, amit majd szeretnénk növelni. A srácok jó állapotban jöttek vissza a srácok, az első benyomások nagyon pozitívak, látszik hogy elvégezték a szünetre kiadott munkát. 
A jövő héten már két edzőmeccs is lesz, az ellenfelek a Sényő és Kisvárda II. Az időpontokat és helyszíneket még pontosítani kell. Hat találkozót terveztünk és szerdánként és szombatonként játszanánk – így Tudja Dávid. ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában