Kisvárda Master Good

2022.07.28. 19:55

Folytatódik a csoda – európai kupapárharcot nyert a Kisvárda (fotók)

Az NB I. ezüstérmese hazai pályán is legyőzte a Kajrat Almatit, így bejutott az Európa-konferencialiga 3. selejtezőkörébe.

Jasmin Mesanovic szerezte a visszavágó győztes találatát

Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport

A szezon első hazai mérkőzése mindig különleges. A szurkolók ilyenkor abban reménykednek, hogy egy fantasztikus idény veszi kezdetét, megismerkednek a csapatukhoz érkező új arcokkal és újra átélhetik azt a meccshangulatot, amiben több hónappal azelőtt volt részük. Ha ehhez hozzátesszük, hogy – az elmúlt egy évben „álomutazáson” részt vevő – kisvárdai drukkerek a Várkerti Stadionban először láthatták kedvenceiket nemzetközi kupameccsen, rögtön megértjük, mennyire különleges volt a Kajrat Almati elleni csütörtöki találkozó.

Az este még emlékezetesebbé varázslásához Török László együttese nem kaphatott ki, ebben az esetben ugyanis a Kisvárda Master Good biztosan bejut az Európa-konferencialiga selejtezőkének harmadik körébe.

Vendég szurkolótábor ugyan nem érkezett, a lelátón helyet foglaló négyfős kazah különítmény legifjabb tagja, az U15-ös csapatból felkerült, ám a meccskeretbe nem nevezett játékos büszkén tartotta fel hazája zászlaját, miközben társai a pályára vonultak.

Abban bízhatott, hogy hamarosan még boldogabban emelheti magasba a lobogót. Az odavágón látott forgatókönyv, na és az első mérkőzés eredménye miatt arra számíthattunk, hogy a Kajrat lendületesen kezd és igyekszik minél előbb betalálni, ám helyzetek helyett csak addig jutott, hogy az első nyolc percen belül kétszer elessen valamelyik támadója a hazai tizenhatoson belül. Egyikért sem járt tizenegyes, miként a 9. percben ziccerbe került Jaroslav Navrátil sem kapott büntetőt, majd Jasmin Mesanovic eseténél is továbbot intett a spori. Utóbbi helyzet több szempontból is bosszantó volt, hiszen a labdát szerző Jasir Asani óriási helyzetben túl önzetlen volt, pontatlanul passzolt a nagy lendülettel érkező bosnyák társa elé, majd a csatárt fellökte egy védő, ám a játékvezető szerint szabályos volt a kontakt.

Lehetett bánni az elpuskázott lehetőségeket, mert bármennyire is a Kisvárda irányította az első negyed órát, a kazahok is képesek voltak eljutni a hazai kapu előterébe. Artur Susenacsevet például többször is jól szöktették jobb oldalon, egy alkalommal Artem Odincovnak védenie is kellett a lövését.

A játékrész felétől leült a meccs, ami nem jelentette azt, hogy a Várda ne koncentrálna megfelelően, a következő kínálkozó lehetőséget ugyanis Ötvös Bence szemfülessége és Mesanovic fejese révén kihasználta (1–0).

Ahogy azt várni lehetett, a második félidőben az Almati birtokolta többet a labdát, ám olyannyira nem tudott vele mit kezdeni, hogy egyre türelmetlenebbé váltak a játékosai, sőt, tíz perc után egymással is veszekedtek. A Kisvárda fegyelmezetten védekezett, de a játékban benne volt, hogy végig ér egy kontratámadással. A rengeteget futó első négyes egymás után jött le a pályáról, hogy a helyükre beálló friss emberek lezárják a párharcot.

A szabolcsiak persze így sem kockáztattak sokat, inkább folyamatosan mutatták be a sikeres szereléseket és nem várták meg, hogy a kazahok a kapujuk elé kerüljenek.

A hajrá már az ünneplésről szólt. Újra pályára lépett a fél év kölcsön után visszatérő közönségkedvenc, Lucas. Rögtön ezután Driton Camaj robbanthatta volna a stadiont, ám bombája a lécen csattant. Így sem kellett sokáig bánkódni, a ciprusi játékvezető lefújta a találkozót, ami azt jelenti, hogy a Kisvárda kettős győzelemmel elérte, hogy tovább folytatódjon az európai kaland.

Labdarúgás: Európa-konferencialiga, 2. selejtezőkör, visszavágó
Kisvárda Master Good–Kajrat Almati (kazah) 1–0 (1–0)
Várkerti Stadion, 2560 néző, v.: Theouli (ciprusi).
Kisvárda: Odincov – Hej, Kravcsenko, Kovacic, Leoni – Karabeljov, Ötvös (Lucas, 87.) – Asani (Camaj, 72.), Makowski (Melnik, 58.), Navrátil (Czérna, 72.) – Mesanovic (Ilievszki, 72.). Vezetőedző: Török László.
Almati: Usztyimenko – Asztanov, Szadibekov, Vaszin, Bagnack (Kasszabulat, 76.), Keiler – Krahovszkij, Ulsin (Usszenov, 27., Svriev, 61.) – Joao Paulo, Susenacsev, Aljkulov (Tkacsenko, 76.). Vezetőedző: Kirill Keker.
Gól: Mesanovic (39.).
Gólleírás
39. perc: Usztyimenko kapus a kisvárdai támadás közben a fejét fogva földön maradt, a játékvezető emiatt megállította az akciót. A labdaejtés után Ötvös 20 méterről azonnal a kapu elé ívelt, a középen üresen maradt Mesanovic 7 méterről a kapu közepébe fejelt, 1–0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában