Labdarúgó NB III.

2022.07.07. 12:13

Hétvégén már lesznek elvárásai a sényői edzőpárosnak

Az NB III.-as rajtra hangoló csapat a csúcsterhelés időszakát éli.

Orosz Mátéék a Loki NB I.-es csapatával vívták az első felkészülési mérkőzésüket

Forrás: DVSC

Javában tart az NB III.-as rajtra hangoló Sényő-Carnifex FC felkészülése. A Fiumei Viktor és Imrő László edzette csapat két hete kezdte meg a munkát és ezen a hétvégén a második mérkőzését játssza majd. Az edzőpárosnak nemcsak az a dolga, hogy a keret minél jobb formába kerüljön a kezdésre, hanem számos fiatal labdarúgót is szeretne beépíteni a csapatba. Az utánpótlásból többen felkerültek a felnőttekhez, az együttessel készül a nyíregyházi nevelésű Szondi Levente és Ignéczi Martin, valamint a nyírgyulaji Pataki István is. A klub továbbá bejelentette Matyi Zoltán érkezését.

– Idáig leginkább az erőszerzésen és az állóképesség növelésén volt a hangsúly – mondta el Fiumei Viktor. – A héten van a csúcsterhelés napi két edzéssel, valamint a hétvégi mérkőzéssel. Utána fokozatosan vesszük vissza a terhelést, hiszen a bajnokság első hónapja nagyon kemény lesz. Fokozatosan építjük be a fiatalokat, fontos, hogy utolérjék a felnőtt társaságot, ők korábban más edzésterheléshez szoktak. Olyan szintre akarjuk őket emelni, hogy bebizonyítsák, nem csak a fiatalszabály miatt vannak a pályán.

A Sényő a tervek szerint múlt hétvégén a DVSC II.-vel játszott volna felkészülési mérkőzést, ám a nagycsapat „elvette” az időpontot a tartalékgárdától, így Dzsudzsák Balázsékkal találkozott az NB III.-as gárda. A Loki 8–0-ra nyert.

Az eredmény sokadlagos volt, az első meccsünket játszottuk másfél hét edzés után. Az élvonalbeli csapat jóval előrébb tart a munkában. A játékkal nem volt gond, nekünk az volt a célunk, hogy meglegyen a meccsterhelés. Sokat kellett védekeznünk, ami hasznos volt, ezt tudtuk gyakorolni. Ezen a hétvégén már az osztálytárs DEAC-cal találkozunk, ott már egy-két dolgot szeretnénk viszont látni – tette hozzá a tréner.

A Sényő Debrecenben játszik az „egyetemistákkal”, jövő hét szerdán a Nyíregyháza Spartacus II.-vel, majd hétvégén a Hajdúszoboszlóval csap össze, az azt követő héten a Nyírbátor ellen tartja a főpróbát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában