Mennyei megyei

2022.07.06. 14:26

Kiesés helyett bajnoki cím – így jutott fel a Nyírbéltek

A klubvezető szerint örökké bánták volna, ha nem indulnak el a megyei első osztályban

A nyírbélteki gárda az utolsó pillanatban ugrott a Gémtech csoport élére

Fotó: egyesület

Ritkán látható egymást követő két szezonon belül akkora javulás, mint amit a Nyírbéltek bemutatott. A nyírségi gárda 2021-ben a Pannónia Zrt. csoport 14. helyén végzett, ám felkérésre bennmaradt a megyei másodosztályban, miután több együttes nem kívánt élni ezzel a joggal. A béltekiek ebben az idényben már a Gémtech csoportban indultak, Körmös Miklós edző vezetésével végig remekeltek, megnyerték a bajnokságot és ott vannak a megye egy következő kiírásában.

De haladjunk sorjában!

– Új edzővel és számos új játékossal vágtunk neki a mögöttünk hagyott idénynek, ám még így sem volt egyértelmű, hogy ilyen erős lesz a csapatunk – emlékezett vissza Tripsánszki János klubvezető. – A középmezőnybe vártuk magunkat, aztán hat-hét forduló elteltével látszott, hogy többre lehetünk hivatottak. Ekkor sem raktunk terhet a csapatra, úgy voltunk vele, hogy csináljuk a dolgunkat, aztán meglátjuk, mi sül ki belőle. Bajnoki címben azért nem is gondolkodtunk, mert a Csengersima stabilan hozta a meccseit, tavasszal csak ellene veszítettünk meccset, így folyamatosan lépéselőnyben volt.

A zárófordulóban aztán mégis összejött a csoda, az utolsó pillanatban az élre ugrott a Nyírbéltek.

– Az ifimeccs csúszása miatt a felnőttmérkőzés kezdése is csúszott tíz percet. Ópályiban időben kezdődött a találkozó, ott a hazaiak a bennmaradásért, a vendég Csengersima a bajnoki címért küzdött. Telefonos kapcsolatban voltam a helyiekkel, nem hittük, hogy kettő kettőre áll az a meccs. Az ottani lefújás pillanatában mi kilenc nullára vezettünk a Szatmárcseke ellen, bekiabáltuk, hogy bajnokok lettünk, majd a hátralévő időben fejeltünk még egy gólt. Spontán ünneplést csaptunk, nem volt „bajnokcsapat” pólónk, vagy ilyesmi, abszolút nem készültünk a bajnoki cím ünneplésére – tette hozzá.

A nagy siker ellenére sem volt egyértelmű, hogy a csapat el tud indulni az első osztályban, de nemcsak a pályán, hanem a háttérben is jól alakultak a dolgok.

– Fontos lépés volt, hogy felkaroltuk az utánpótlást: a Bozsik-programba beneveztük a korosztályos csapatainkat, szakképzett edző foglalkozik a fiatalokkal, több mint negyven gyereket sikerült megmozdítani május óta – árulta el. – Ez szükséges a megye egyes induláshoz, de akkor is elindítottuk volna a programot, ha a megye kettőben maradunk. Az önkormányzatnak tetszett, hogy ennyi gyereket bevonunk a sportéletbe és aktív időtöltést biztosítunk nekik. Ennek hatására döntött úgy Nyírbéltek képviselő testülete, hogy felkarolja a futballt és támogatja a felnőttcsapat megye egyes indulását. A játékosok maradásáról is meg kellett bizonyosodni. A záró banketten megegyeztünk mindenkivel, együtt maradt ez a jó szellemiségű társaság, amely győzni akaró játékosokkal van tele.

– Megijedve nem vagyunk – válaszolt a csapat játékerejét firtató kérdésre. – Ki tudja, Nyírbéltek életében mikor adódik még ilyen lehetőség. Ha nem próbáljuk ki magunkat, örökké bánni fogjuk. A sport azt diktálja, ha megnyersz valamit, menni kell, és csinálni tovább. Ezen elvek alapján lépünk feljebb. Ha nem sikerül végül bennmaradni, akkor sem dőlünk a kardunkba. Nyírbélteken kevesebb mint háromezren laknak, így is elmondhatjuk, hogy együttesünk ott van a megye tizenhat legjobb amatőrcsapata között – zárta szavait Tripsánszki János.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában