Mennyei megyei

2022.07.25. 12:13

Kupameccsel hangolnak a bajnokságra

A Nagyecsedre nehéz ellenfél vár a Magyar Kupa országos főtábláján.

A zöld mezes Nyírmeggyes is keményen dolgozik | fotó: Gazdag Mihály

Tombol a nyár, a hőmérők higanyszála rekordmagasságokba kúszott a múlt héten, megye egyes csapataink azonban nem lazítottak, gőzerővel készülnek a hamarosan induló szezonra.  A Nyírmeggyes és a Nagyecsed is kemény időszakon van túl, de a java még hátra van.

Odateszik magukat

– A múlt hónap utolsó napján kezdtük meg felkészülésünket a következő szezonra, az edzések mellett eddig egy edzőmeccset játszottunk, július 16-án az osztálytárs Csenger ellen léptünk pályára – kezdte lapunk érdeklődésére Kovács László, a Nyírmeggyes edzője, aki azt is elmondta, hogy hétvégén egy hat csapatos tornán veszne részt Nagydoboson. – Bajnoki főpróbánkat augusztus 6-án, a Vásárosnamény ellen tartjuk – tette még hozzá.
Keretük egy része kicserélődött, öten távozta, hat új játékos pedig csatlakozott a gárdához. – Máté Gergő és Csatári Áron Balkányból érkezett, Ács Szabolcs Kemecséről, Domokos Mátyás Nyírgyulajból, Molnár Tamás pedig Nagydobosról csatlakozott hozzánk, a nálunk nevelkedő Takács Sándor visszatért hozzánk – sorolta a tréner.


Kovács László azt is elmondta, hogy a nyaralások miatt néha hiányos az edzéslátogatás, de aki ott van, mindent belead, rendesen odateszi magát.
A Nagyecsed sem tétlenkedik, Kósa József július 7-én fogta először hadra fiait. Az átigazolási időszakban minimális volt a mozgás a csapatnál, mindössze hárman távoztak, ugyanennyien érkeztek. Rácz Zsolt Nagydobosról, Tóth Ferenc Gyulaházáról és Urbin Péter Balmazújvárosból öltött nagyecsedi szerelést.

Szerdán a Bátorral játszanak

– Heti három edzésen vesznek részt a srácok, a hetet pedig edzőmérkőzéssel zárjuk. Eddig megmérkőztünk a Balkánnyal, a Nyírbéltekkel, a Csengersimával pedig kétszer. Szerdán a Nyírbátorral játszunk, jövő héten pedig országos főtáblás mérkőzés vár ránk a Magyar Kupában, ahol véleményem szerint a megyebeli csapatok közül mi kaptuk a legnehezebb ellenfelet az NB III.-as Balassagyarmat személyében – mondta Kósa József, aki azt is elárulta, vannak kisebb, nagyobb sérüléssel bajlódó játékosai, de a csapat eddigi hozzáállásával maximálisan elégedett. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában