Sonkád

2022.07.20. 12:05

Leo és Edu az égi pályán játsszák a mérkőzésüket

Szombaton Sonkád rendezik meg az emléktornát, amely nemes célt szolgál.

Noha tavaly márciusban eltávozott az égi futballpályákra Leo, az emléke élénken él a szerettei, a barátai és az ismerősei körében.  

A Túristvándi-Méhtelek megyei harmadosztályú labdarúgó mérkőzésen az első félidő derekán összeesett és elhunyt Algács Tibor, a hazai együttes csupaszív játékosa. A 52 éves csapatkapitányon hiába próbáltak segíteni, a halál beálltát tudták csak megállapítani.

Azóta már rendeztek egy jótékonysági mérkőzést az emlékére Túristvándiban, ahol az újságíró válogatott volt a házigazdák ellenfele, ahol pályára lépett Algács Tibor testvére, Edgár is, a fiaival együtt. Az újságírók együttesének vezére Csillag Péter, a Nemzeti Sport munkatársa volt – a nevéhez fűződik a Hátsó füves országjáró sorozat, melynek élményeit könyvformátumban is megjelentették. Többek között a szabolcs-szatmár-beregi kiscsapatok tündöklését és bukását is tollhegyre tűzte a szerző.

Algács Tibor (az álló sorban balról a negyedik) a Túristvándi vezéregyénisége volt 
Forrás: Tukacs László archívuma

Novemberben 44 esztendős korában elhunyt Algács Edgár, a Szatmárcseke megyei másodosztályú csapatának futballistája. Az Edu becenevű játékost rengetegen ismerték és szerették a térségben: előtte hetek óta kórházban ápolták, de a szervezete feladta a küzdelmet.

– Szombaton reggel a sonkádi futballpályán találkozunk, ott rendezzük meg az emléktornát. Szomorú az apropó: Leóra és Edura emlékezünk. Nagyon sokan összefogtak, hogy méltó módon hajtsunk főt előttük. Köszönet mindenkinek, aki bármit segít nekünk – mondta Algács Márk szervező, a Csengersima középpályása.

LTL

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában