Futsal

2022.07.06. 15:27

A Nyírgyulaj helyén a Nyírbátor indulna az élvonalban

A bátori gárda az előző idényben a futsal másodosztály alsóházában szerepelt.

A Nyírbátor a Nyírgyulajjal egyesülve indulna az NB I.-ben

Fotó: egyesület

A legizgalmasabb krimikben nincs annyi fordulat, mint ami a futsal NB I. mezőnyének alakulását kíséri. Az első- és másodosztályú bajnokságok felénél már bízhattunk abban, hogy a következő idényben két csapat képviseli megyénket az élvonalban. Nagyot fordult világ a rájátszások végéhez közeledve, ugyanis az NB I.-es Nyírgyulaj anyagi probléma miatt a megszűnés szélére sodródott, míg a feljutásra hajtó Nyíregyháza egy-két fontos mérkőzését elveszítve távol került az NB II. első két helyétől.

Utóbbi bajnokság hajrájában a Maglódtól pontokat vontak le egy szabálytalanság miatt, így az A-Stúdió beért a második helyre, majd sikeres osztályozóval kiharcolta a feljutást. A legfrissebb változat szerint úgy néz ki, mégis két csapatunk lehet az NB I.-ben, csak nem éppen olyan felállásban, ahogy azt fél éve gondoltuk, a Nyírgyulaj ugyanis nem tudja vállalni a szereplést, ám az egyesület jogán az NB II. Keleti csoportjának kilencedik helyén végzett Nyírbátor benevez az élvonalbeli küzdelmekbe.

– A két egyesület jó kapcsolatban volt egymással, hiszen a nyírgyulaji futsalt Csoba Zsolttal együtt én csináltam – mondta el lapunknak Baksa Csaba, aki pozícióit és feladatait tekintve mindenesnek tekinthető a nyírbátori együttesnél. – Ő már korábban is akarta, hogy vegyem át, de most állt össze a támogatói kör, amivel valóban bele lehet vágni az egyesülésbe. A Nyírgyulaj magja megmarad, továbbá néhány játékossal már megegyeztünk, régiek visszajönnek, valamint helyi és a környékről származó fiatalokkal próbáljuk megerősíteni a keretet. Légiósunk nem lesz, építjük a jövőt, megnézzük, a fiatalok hogy állnak helyt. Öt feljutó csapata lesz a bajnokságnak, ezért nehéz belőni az erőviszonyokat, de elsősorban a bennmaradás a célunk.

Az NB I.-es bajnokság augusztus 12-én tizenkét csapat részvételével indul el. A nevezési határidő július 11-e, utána válhat hivatalossá, hogy a Nyírbátor valóban az élvonalban indul-e.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában