Megye II.

2022.07.03. 09:00

A Gergelyiugornya megvédte bajnoki címét

Tavasszal megnyerték a Záhony elleni kulcsmérkőzést.

BB

Bancsi Gáborék (30) megvédték bajnoki címüket | Fotó: Gazdag Mihály

Az előző kiírásban a Gergelyiugornya utcahosszal nyerte meg a megyei II. osztály Nyírerdő csoportját, mégsem adták be kérelmüket a megyei első osztályú indulásra. Ennek okairól az egyesület elnöke, Balogh István elmondta, hogy a csapatban sok harminc év fölötti játékos van, akik családi és munkahelyi okok miatt nem tudták vállalni az osztályváltással járó pluszmunkát, valamint az önkormányzat sem vállalta az ezzel járó pluszköltségeket. Ezért a közelmúltban véget ért kiírásban ismét a megye kettőben indultak, és eltökélt szándékuk volt, hogy megszerezzék az első három hely valamelyikét. 

Nehezen indultak 

– Változatlan kerettel vágtunk neki a szezonnak, nehezen indultunk, játszottunk egy szoros meccset a Kékkel, Jékén pedig döntetlenre végeztünk. Éreztük a játékosokon, hogy nem elég motiváltak, ezért leültünk beszélgetni és arra jutottunk, hogy az is egy komoly cél, ha sikerül megvédenünk a bajnoki címünket. Azzal is tisztában voltunk azonban, hogy a címet védeni sokkal nehezebb, mint megszerezni elsőre – fogalmazott Balogh István. 

– Onnantól kezdve beindultunk, annak ellenére, hogy kulcsjátékosainkat veszítettük el hosszabb időre. Télen tovább erősítettünk, Csengerből érkezett hozzánk Fejes János, valamint Boda Roland a Ladányi TC-től. A tavaszi hajrára, amikor jöttek a rangadók, visszatértek sérültjeink, és a Záhony elleni siker után már éreztük, hogy nem fogjuk kiengedni a kezünkből az első helyet. Nem mondom, hogy tartottunk tőlük, de azért az tiszteletet parancsolt, hogy 23 veretlenül megvívott meccsel a hátuk mögött érkeztek hozzánk. Az év mérkőzését játszottuk ellenük, amelyen félóra után 5-0-ra vezettünk, ez el is döntötte a három pont sorsát – zárta Balogh István. 

Ismét a dobogó a cél 

Ami a folytatást illeti, a Gergelyiugornya továbbra is a megyei másodosztályban fog indulni, szeretnének ismét az első háromban végezni, nem titkolt céljuk a triplázás. A hírek szerint egy távozójuk lesz, érkezik viszont a Vásárosnaménytól Illés Péter és Zán Bence, a munkát pedig július 13-án kezdik meg. Az edzések mellett a tervek szerint öt felkészülési mérkőzést iktatnak programjukba. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában