Labdarúgás

2022.07.04. 15:43

Még fiatalabbá vált a kisvárdai keret

A szabolcsiak tartalékcsapata is Ausztriában edzőtáborozik.

A kisvárdai tartalékcsapat már mérkőzést is játszott Ausztriában

Fotó: kisvardafc.hu

Az első csapathoz hasonlóan a Kisvárda Master Good tartalékgárdája sem láblógatással tölti a forró nyári napokat, ráadásul a „kicsik” is ausztriai edzőtáborral színesítik a felkészülést. Kocsis János együttese június 22-én állt munkába, az első, itthoni napok után múlt csütörtökön utazott el és már le is játszotta az első felkészülési mérkőzését, melyen 3–1-re kikapott az osztrák másodosztályú SV Lafnitztól. A szombatig tartó edzőtáborozás alatt újabb meccset játszanak a fiatalok, majd hazatérve három hetük lesz az NB III.-as bajnokság kezdetéig. A Kisvárda II. a rajt előtt a Cigánddal, valamint a Nyíregyháza Spartacus és a Diósgyőr második csapatával találkozik még.

– Nagyon megfiatalodott a keretünk, emiatt is az edzéseken van a hangsúly az edzőtáborban – árulta el lapunknak Kocsis János edző. – A két mérkőzés arra jó, hogy lássuk, a fiatalok hogyan állnak helyt a felnőttek között. A kétezeregyeseink kiöregedtek, ők valószínűleg más csapatnál próbálnak szerencsét, a húsz-, tizenkilenc- és a tizennyolc éveseink közül összesen öten felkerültek az első csapathoz. Új játékost nem igazoltunk, a saját utánpótlásunkból töltjük fel a keretet. Túlnyomórészt 2004-es és 2005-ös születésűek alkotják a csapatot, többen játszottak a sikerrel megvívott U17-es osztályozón is. A sokkal fiatalabb együttesünk kezdetben valószínűleg a játékerejét tekintve is gyengébb lesz az előzőnél, de bízunk benne, hogy a srácok hamar beleerősödnek a bajnokságba. 

A szabolcsi gárda az előző idényben is túlnyomórészt húsz év alatti játékosoknak adott lehetőséget. A várdaiak a május végén befejezett bajnokság Keleti csoportjában a hatodik helyet szerezték meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában