Labdarúgás, NB III.

2022.07.27. 11:19

Megismételnék az előző idényüket

A Sényő-Carnifex FC már a finomhangolást végzi a bajnoki rajtra.

A kék mezes Sényőre kemény idény vár

Fotós: MW-archív

Finisébe érkezett megyebeli NB III.-as csapataink felkészülése, a Kisvárda II. és a Sényő-Carnifex FC vasárnap már bajnoki pontokért lép pályára. Utóbbi gárda kispadján ötödik idényét kezdi meg a Fiumei Viktor, Imrő László edzőpáros, akik ezúttal is kemény öt és fél hetet vezényeltek fiaiknak.

Június 23-án kezdtük meg a felkészülésünket, a betervezett munkát nagyjából sikerült elvégeznünk, természetesen egy edző soha nem lehet elégedett, van még pár dolog, amelyet helyre kell tennünk a nyitányig – kezdte érdeklődésünkre a sényői edződuó egyik tagja, Fiumei Viktor.

– Természetesen voltak távozóink és érkezőink is, de a előző szezonban hetedik helyet elért csapat magja együtt maradt. Igyekeztünk posztra igazolni. Az újak helyét megpróbáltuk megtalálni a csapatba, hogy a rajtra a lehető legjobb felállásba tudjunk kiállni.

Az igazolásoknál azonban ezúttal más szempontot is figyelembe kellett venniük. A 2022-23-as idényben már a harmadosztályú csapatokban is kötelező legalább egy “fiatal” szerepeltetése. A fiatal jelen esetben a 2004-ben vagy az után született játékosokat jelenti.  A teljes mérkőzésen, azaz kilencven percen keresztül a pályán kell lennie, azaz amennyiben lecserélik, a helyére csak fiatal jöhet be. Ez viszont azt jelenti, hogy figyelembe véve az egész szezont, az esetleges sérülések, eltiltások miatt muszáj minimum négy fiatalnak a keretben lenni.

– Ennek megfelelően mi is négy úgymond fiatallal számolunk, kapus posztra érkezett Szondi Levente, továbbá nálunk folytatja Pataki István és Ignéczi Martin, valamint a saját utánpótlásunkból Nagy Zoltán csatlakozott a kerethez. Ezeket a játékosokat próbáltuk olyan szintre hozni, hogy meg tudjanak felelni az NB III.-ban elvárható követelményeknek. Az edzőmérkőzéseken már szokták a felnőtt légkört – mondta Fiumei Viktor.
Ami a bajnokságot illeti, a szakember elmondta, hogy alaposan fel kell kötniük azt a bizonyos fehérneműt, ha szeretnék megismételni az előző szezonban elért helyezésüket.

– Nagyon masszív bajnokság elé nézünk, négy pesti csapat is ebben az osztályba kapott besorolást, amelyek komoly játékerőt képviselnek, emellett az utazással eltöltött idő is növekedni fog. Ráadásul sok második számú gárda is tagja a mezőnybe, amelyek elég furcsa időpontokban rendezik hazai mérkőzéseiket. Ahogy látjuk, mindenki erősített, így kemény csaták várnak ránk, szeretnénk továbbra is masszív középcsapat lenni, de a biztos bennmaradással is elégedettek lennénk – zárta Fiumei Viktor.

A Sényő-Carnifex FC vasárnap a Putnokot fogadja a bajnokság első fordulójában. Érdekesség, hogy a két gárda jövő hétvégén fordított felállásban kupamérkőzésen is megküzd egymással.

Az őszi szezon menetrendje

1. forduló, július 31., 17.30: Sényő-Carnifex FC-Putnok
2. forduló, augusztus 3., 17.30: Karcag- Sényő-Carnifex FC
3. forduló, augusztus 14., 17.30: Sényő-Carnifex FC-BKV Előre
4. forduló, augusztus 17., 17.30: Jászberény- Sényő-Carnifex FC
5. forduló, augusztus 21., 17.30: Sényő-Carnifex FC-Kőrösladány
6. forduló, augusztus 31., 17.30: DEAC- Sényő-Carnifex FC
7. forduló, szeptember 4., 16: Sényő-Carnifex FC-BVSC Zugló
8. forduló, szeptember 11., 16: Hajdúszoboszló- Sényő-Carnifex FC
9. forduló, szeptember 25., 17: Sényő-Carnifex FC-Eger
10. forduló, szeptember 28., 16: Pénzügyőr- Sényő-Carnifex FC
11. forduló, október 2., 15: Sényő-Carnifex FC-Tiszaújváros
12. forduló, október 9., 15: Kisvárda II.- Sényő-Carnifex FC
13. forduló, október 16., 13: Sényő-Carnifex FC-Hatvan
14. forduló, október 22., 13: Békéscsaba II.- Sényő-Carnifex FC
15. forduló, október 30., 13: Sényő-Carnifex FC-Füzesgyarmat
16. forduló, november 6., 11: DVSC II.- Sényő-Carnifex FC
17. forduló, november 13., 13: Sényő-Carnifex FC-Vasas II.
18. forduló, november 20., 13: DVTK II.-Sényő-Carnifex FC
19. forduló, november 27., 13: Sényő-Carnifex FC-Tiszafüred
20. forduló, december 4., 13: Putnok-Sényő-Carnifex FC


Játékosmozgás

Távozott: Dobos Alpár (Tokaj), Járvás Levente (Ausztria), Mányi Bence (Balkány), Nagy Máté (Újfehértó), Páll Zsombor (Tiszaújváros), Phrakonkham Ádám (Kemecse), , Tóth Márk (Karcag). 
Érkezett: Barta Gábor (Újfehértó), Erdei András (Kelen SC), Ignéczi Martin (Nyíregyháza II.), 
Jócsák Dávid (Újfehértó), Matyi Zoltán (Cigánd), Pataki István (Nyírgyulaj), Szondi Levente (Nyíregyháza II).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában