Labdarúgás

2022.07.08. 21:17

Megvan a megyei egy mezőnye

A Nyírmeggyes és a Nagyhalász bennmaradt, az ugornyaiak nem vállalták a magasabb osztályt.

A fehér mezes halásziak bennmaradtak

Fotó: Sipeki Péter


Miként az tudott, a Nyíregyháza Spartacus FC II. az osztályozón  feljutni a labdarúgó  NB III-ba, a megyei másodosztályú bajnokok közül a Gergelyiugornya nem élt a feljutási lehetőséggel, a megye I.-ben 13. helyen végzett Nyírgyulaj KSE pedig nem adott be nevezést a megyei élvonalra. Az MLSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Igazgatóság illetékes bizottságai a beadott nevezések feldolgozása és vizsgálata után a feltöltési szabályzatot figyelembe véve véglegesítette a mezőnyt - tájékoztatta szerkesztőségünket Kvaka Árpád megyei igazgató.
Mivel a megyei másodosztály legjobb 2. helyén végző – ezáltal felkért - Záhony VSE sem kívánt osztályt váltani, így az alapesetben kieső helyen végzett 14. Nyírmeggyes SK és a 15. Nagyhalászi SE maradt bent, hiszen mindkét együttes élt a felkínált lehetőséggel. Az idei mezőny így két bajnokcsapattal, a Kállósemjén (Pannónia Zrt csoport) és a Nyírbéltek (Gémtech csoport) együtteseivel egészült ki.
Az augusztus 13-14-i hétvégén rajtoló pontvadászat őszi szezonjának sorsolását július második felében készíti el a Megyei Igazgatóság Versenybizottsága.
A 2022-2023-as szezon megye I. osztály mezőnye
Balkányi SE, Csenger FC, Ibrány SE, Kállósemjéni SE, Kemecse SE, Mándok VSE, Mátészalkai MTK, Nagyhalászi SE, Nyírbátori LSE, Nyírbélteki KSE, Nyíregyháza Spartacus FC II., Nyírmeggyes SK, RSE Nagyecsed, Tarpa SC, Újfehértó SE, Vásárosnamény SE,

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában