Hübner Nyíregyháza BS

2022.07.01. 12:48

Remek igazolás – hazatérő játékossal erősödtek a Cápák

A bedobó mellett szerződést hosszabbító kosarasokat is bejelentett a Blue Sharks.

Dr. Mohácsi Máté ügyvezető és Fazekas Csaba megállapodtak a játékos szerződéséről

Fotó: Molnár Krisztián

Alakulóban van az egymást követő második élvonalbeli szezonjára készülő Hübner Nyíregyháza BS játékoskerete. Mint ismert, a Cápák korábban bejelentették, hogy Mokánszki Máté és Bazsó Brúnó a csapatnál marad, a héten pedig hivatalossá vált Kiss Benedek, Szobi Dániel és Vaskó György hosszabbítása is. Mindhárman alapemberei voltak a feljutást kiharcoló együttesnek. Szobi a mögöttünk hagyott idényben kevesebb lehetőséget kapott, de rutinjával nagy segítségére volt a csapatnak. Vaskó saját nevelésű játékos és még a következő szezonban is megfelel a fiatalszabálynak. Ő sem tudott sokat játszani az előző évadban, mert ősszel súlyos térdsérülést szenvedett, a felkészülést azonban már teljes értékű játékosként kezdheti meg.

Kiss az előző másfél évben a Körmend kölcsönjátékosaként szerepelt Nyíregyházán, a következő két szezonban viszont már a Blue Sharks igazolt kosárlabdázója. A mögöttünk hagyott bajnokságban legtöbbször a kezdő ötös tagja volt, a bizalmat számtalan remek teljesítménnyel hálálta meg. Legjobb meccsét Székesfehérváron játszotta, amikor öt triplát értékesítve 19 pontig jutott. A 21 éves játékos az előttünk álló idényben is megfelel a fiatalszabálynak.

Megvan az első új igazolás is, méghozzá egy hazatérő játékos, Fazekas Csaba személyében. Fazekas Nyíregyházán nevelkedett, majd itt vált profi játékossá. Az összes utánpótlás-válogatottnak tagja volt, egyesületével junior országos bajnoki címet szerzett 2017-ben. Gyerekkorától kezdve együtt dolgozott Pethő Ákossal, csapattársa volt többek között Mokánszki Máté és Vaskó György is.

A nyíregyházi felnőttcsapatban 2015-ben, 16 évesen mutatkozott be az élvonalban, később alapembere volt a Blue Sharksnak a másodosztályban. Az utóbbi három évben a Sopront erősítette, egyre több játéklehetőséget kapott és az elmúlt két idényben számos alkalommal kezdőként számítottak rá. A 22 éves, 195 cm magas, mezőnyposztokon bevethető kosaras a jó védekezése mellett ponterős meccsekre is képes. Pályafutása talán legjobb teljesítményét épp a Continental Arénában nyújtotta januárban, amikor 86%-os dobóhatékonyság mellett 14 ponttal vette ki részét az SKC győzelméből.

A klub vezetősége már a légiósokkal is tárgyal, valamint egy másodedző érkezése is várható.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában