Repülés

2022.07.08. 17:32

Remekül repülnek az albatroszosok

A litvániai világbajnokságon és a hazai Nemzeti Bajnokságon is vannak nyíregyháziak.

Az Albatrosz Vitorlázórepülő Egyesület tagjai

Forrás: Egyesület

Repülés. Jól kezdték az évet a nyíregyházi Albatrosz Vitorlázórepülő Egyesület versenyzői! A csapat idén Hársfalvi Péter, Czigler Elek, Balogh Zsolt összeállításban versenyez. A nyíregyházi trió a Magyar Vitorlázórepülő Kupa úgynevezett Early Bird versenyében a harmadik helyen helyen végzett. Olyan neves csapatok mellett állhatnak a dobogón, mint az Alföldi repülőklub és az Őcsényi repülő klub.
Ugyanebben a versenyben az úgynevezett Vintage kategóriában Czigler Elek a dobogó harmadik fokán végzett. A tavaly az ezüstkoszorúsok versenyében győztes Balogh Zsolt idén is első helyen áll, a nagy teljesítményű gépek és pilóták kategóriában a harmadik helyen zárt.
Szoros verseny várható az év további időszakában is ebben a sorozatban (MVK), amely egy igen speciális verseny, hiszen a pilóták úgy mérhetik össze tudásukat, hogy egy időben több repülőtérről felszállva indulnak a feladataikra, mejd egy online felületre feltöltve eredményeiket, kapják meg a megérdemelt pontjaikat az értékeléshez.

Hárman indultak Szegeden

A csapat az MVK repülések mellett számos versenyen indult és indul. A versenynaptárban szerepel a Rally Kupa is. Ennek a versenysorozatnak a célja, a vitorlázórepülés népszerűsítése és minél több klub bevonása a versenyrendezésbe, továbbá családi hétvégék szervezése. A nyolc fordulóból álló sorozta Hajdúszoboszlón kezdődött és szeptember első hét végéjén Nyíregyházán ér véget. Jelenleg két verseny igyekeznek minél jobban szerepelni a nyíregyháziak.
A 4. vitorlázórepülő világbajnokságnak Litvánia, közelebbről Kaunas ad otthont. A találkozó július másodikán kezdődött és tizenhatodikáig tart. A versenyen ott van Czigler Elek, aki féltávnál a nyolcadik helyen áll. 
Szegeden a Nemzeti Bajnokság kezdődött, itt Balogh Zsolt, Hársfalvi Péter és Kerekréti László képviseli az Albatroszt. KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában