Kézilabda

2022.07.04. 20:00

Nyíregyházán osztotta meg tapasztalatait a válogatott kézilabdázó

A nyíregyházi serdülők sokat kérdeztek a válogatott játékostól.

BB

Máthé Dominik (jobból a második) szívesen osztotta meg tapasztalatait a nyíregyházi serdülőkkel

Fotó: Pusztai Sándor

A közelmúltban a felnőttbajnokságok mellett véget értek a küzdelmek az utánpótlás-korosztályokban is, amelyekben a Nyíregyházi Sportcentrum serdülő fiúcsapata is megmérette magát. A Bozidar Bursac edzette csapat, a város a sportágban legmagasabban jegyzett együtteseként, a serdülő másodosztály Keleti csoportjában második helyen végzett. 

Remek társaság formálódott a szerb tréner keze alatt, akik az edzések és a mérkőzések mellett is sokszor töltötték együtt szabadidejüket. Edzőjük fontosnak tartja, hogy olyan programokon vegyenek közösen részt, amelyek csapatként és egyénenként is építik őket, és motivációt jelentenek nekik a folytatásra. Mint mondta, többször voltak Bajnokok Ligája-mérkőzésen, és a januári Európa-bajnokságon is a helyszínen szurkoltak a magyaroknak.

Ebbe a sorba illeszkedett bele a múlt pénteki program is, amikor egy kötetlen beszélgetésen látták vendégül Máthé Dominikot a Continental Arénában. A magyar válogatott jobbátlövője hétfőn utazik leendő csapatához Párizsba, de szívesen szakított időt arra, hogy találkozzon szülővárosának fiatal kézilabdásaival. 

Az elején meg voltak illetődve a serdülő játékosok, így Bozidar Bursac vitte a szót, ahogy azonban haladtunk előre az időben, egyre jobban oldódott a légkör, és az ezüstérmet szerző játékosok is egyre több kérdést tettek fel Dominiknak. 

Közös fotóval zártak 

Szó esett a tudatos táplálkozásról, a magyar és a norvég bajnokság közötti különbségről, az első válogatottbeli góljáról, az edzésmódszerekről, Dominik sérüléséről és rehabilitációjáról, valamint a nyelvtudás fontosságáról. A PSG leendő játékosa jól állta a sarat, minden kérdésre szívesen és kimerítően válaszolt. A jó hangulatú beszélgetést egy közös fotóval zárták. 

– Máthé Dominik Nyíregyházán született, itt kezdett el kézilabdázni, és fiatal kora ellenére már jelentős nemzetközi rutinnal is rendelkezik. Fontosnak éreztem, hogy tapasztalatait személyesen is ossza meg a fiatalokkal, hogy miért ezt a kissé szokatlan utat választotta karrierjében. A fiatal magyar játékosok zömének az az álma, hogy a Veszprémben vagy a Szegedben játsszon, Dominik húzott egy merészet, és eligazolt Norvégiába. Az élet őt igazolta, szemmel láthatóan sokat fejlődött, és annak ellenére, hogy még csak 23 éves, már a válogatottban is sok játék rá épül. Nem véletlen figyelt fel rá és igazolta le a PSG – fogalmazott Bozidar Bursac. 

– Fontos dolgokat tudtunk meg Dominiktól, biztos, hogy sokat tudunk majd belőle profitálni mind sportszakmailag, mind emberileg – mondta Kiss Bálint, az együttes játékosa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában