Amerikai foci

2022.07.06. 18:38

Történelmi mérkőzésre utaznak a Spártaiak

A leveleki együttes vasárnap először szerepelhet a rájátszásban.

A Levelek Spartans sikeres alapszakasz után vasárnap a rájátszásban folytatja a szezont. Mint ismert, a Spártaiak a Divízó II.-es amerikaifoci-bajnokságban nagy fölénnyel verték meg a Wolverinest, a Eger Heroest és a Miskolc Renegadest, majd sajnálatos sérülések miatt nem bírtak az Újpest Bulldogsszal.

Az alapszakasz első két helyezett csapata automatikusan bejutott az elődöntőbe, míg további négy, rájátszásba jutott együttesnek meg kell ezért küzdenie. A Levelek 3–1-es mérlege ötödik helyet ért, így a negyedikként bejutó Fehérvár Enthroners II.-vel találkozik.

Az ellenfél a HFL-döntős Fejér megyei alakulat második csapata. A tartalékgárda az első helyezett Budapest Wolves II.-től úgy kapott ki, hogy pontot sem szerzett (29–0), a sereghajtó Oroszlányt viszont 54–0-ra elintézte. Végül ők is 3–1-gyel zártak, ám nyolc ponttal jobb lett a pontkülönbségük, mint a Spartansnak, ezzel végeztek előrébb, és emiatt játszhatnak hazai pályán vasárnap.

A Spartans eddigi eredménye azért is nagy szó, mert az egyesület megalakulása óta a második szezonját teljesíti, s története során először szerepelhet a rájátszásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában