Salakmotor

2022.07.05. 09:32

Vaspapucsosainkban ég a tűz, odatették magukat az edzésen

Vasárnap tesztelhettek a szombati páros Európa-bajnoki elődöntő magyarjai.

Issza a vizet a salak rendesen

Forrás: A & A Managers Team

Lázas a készülődés a Nagyhalászi Speedway Ringen. A salakmotorozás hazai ékszerdoboza ad otthont szombaton a páros Európa-bajnokság egyik elődöntőjének. Hét nemzet (cseh, finn, lengyel, lett, szlovén, ukrán és magyar) kiválóságai fognak küzdeni a továbbjutást jelentő első három hely megszerzéséért. Klasszisokból nem lesz hiány és mivel az induló zöme már motorozott a halászi oválon, így nem ismeretlen számára a pálya ezért nívós versengésre van kilátás. A magyar színeket az országos bajnok Fazekas Dennis (Nagyhalászi Motorsportért Egyesület), valamint Magosi Norbert és Kovács Roland (SpeedWolf Debrecen) képviseli.

A legendásan jó minőségű ovál karbantartása napi feladatot jelent. Most fokozottan hiszen a szárazság miatt issza a salak a vizet.
- A múlt héten éjjel-nappal ment az öntözés a gyepre, napi harminc ezer liter kell a pályára, hogy megfelelő minőségű legyen. Megmondom az őszintét nem könnyű a feladat de mindent megteszünk azért, hogy sikerüljön – mondta érdeklődésünkre Albók József pályatulajdonos, a halászi klub vezetője.

A közeli tóból van a víz

A víz a közelről, a pálya melletti, a horgászok által kedvelt az Albók-tóról érkezik.

- Vasárnap edzés volt, amit az Európa-bajnokságon induló mieinknek szerveztünk. Fazekas Dennis technikai problémák miatt nem tudott gyakorolni. A nagy meleg miatt már reggel nyolckor elkezdtük. Nagyon elégedett voltam a Norbi és Roli hozzáállásával a jó hangulatú edzésen. Nagyon sokat voltak benn és igyekeztek megtalálni a lehető legjobb beállítást. Odatették magukat, égett bennük a tűz ami nagyon fontos a versenyen. - vélekedett Albók József.
A vasárnapi edzésen amatőrök és fiatalok is lehetőséget kaptak. Ők szombaton már csak a lelátón lehetnek, hiszen a pálya a profiké lesz. Délelőtt tíztől jön a kötelező edzés, délután (15.15) pedig a rajt.

Startlista

Lettország

1. Jevgenij Kostigovs 
2. Olegs Mihailovs 
15.
Szlovénia
3. Matic Ivacic 
4. Nick Skorja 
16.
Finnország
5. Antti Voulas 
6. Nilas Sariö 
17.
Lengyelország
7. Kacper Pludra 
8. Bartlomiej Kowalski 
18.
Csehország
9. Václav Milik 
10. Jan Kvéch 
19. Eduard Krcsmár 
Ukrajna
11. Marko Levishyn 
12. Vitalij Lysak 
20. Stanislav Melnychuk
Magyarország
13. Fazekas Dennis
14. Magosi Norbert
21. Kovács Roland

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában