Salakmotor

2022.07.12. 17:19

Volt esély a futamgyőzelemre

Fazekas Dennis többet várt a nagyhalászi salakmotoros Európa-bajnoki elődöntőtől.

A tizennegyedik futamban a lengyelek ellen is ment az élen Dennis (piros sapkajelzés), végül Wiktor Przyjemski (fehér) nyert, honfitársa Bartolomiej Kowalski (sárga) lett a harmadik, Magosi Norbert (kék) pedig a negyedik.

Fotós: Mán László

Szombaton az idei harmadik rangos versenyt is kipipálhatták a Nagyhalászi Speedway Ringen. A salakmotoros egyéni Európa-bajnoki selejtező, majd a Grand Prix kvalifikáció után ezúttal párosok vetélkedtek az Európa-bajnoki elődöntőben. Hét nemzet képviseltette magát, végül a lettek nyertek a csehek és a lengyelek előtt, ők jutottak a dániai döntőbe. A magyar trió (Fazekas Dennis 10 pont, Magosi Norbert 3, Kovács Roland 0) végül a hetedik helyen zárt. A mieink közül a nagyhalászi klub magyar bajnoka volt a legeredményesebb, tőle csak öten motoroztak több pontot.

Dennis többet várt

- Többet vártam, hiszen a cél a továbbjutást jelentő dobogós helyezés volt, ám ez nem sikerült – kezdte visszapillantását a versenyre Fazekas Dennis. - . Ebben bizonyára szerepet játszik az, hogy a többiekhez képest mi kevesebbet versenyzünk.
Dennis az első futamban nullázott, után viszont ötször érkezett másodikként célba. Volt esélye a futamgyőzelemre például a lengyelek és a szlovénok ellen is, végül a riválisok jobban bírták a hajrát.
- A délelőtti edzésen az egyik motoron jó volt a beállítás, ám megállt a blokk. Úgy gondoltuk, hogy ugyanazok a beállítások jók lesznek a versenyen is. Sajnos az első futamomban kiderült, hogy ez nem így van. Utána már tudtuk, hogy mit kell változtatni, és ez be is jött. Ezt követően valamennyi futamomban a második voltam ami lehetett volna jobb is. A lengyelek ellen volt esélyem, sajnos nem sikerült.

Remek verseny volt

Való igaz, a lengyelek és a szlovének foghatóak lettek volna. Mindkét futamban az élen is húzta Dennis, végül azonban Wiktor Przyjemski , majd Nick Skorja megelőzte a magyar motorost.


- Egyébként nagyon jó verseny volt- folytatta Dennis.- Azt tudni kell, hogy a többi nemzet motorosainak sokkal több lehetősége van a párosozásra, hiszen ligáznak, csapatversenyeken állnak rajthoz. Jobban össze vannak szokva, tudják miként kell az egyébként nehéz csapatversenyen eredményesen motorozni. Nekünk nagyon kevés ilyen versenyünk van, ebből a szempontból hátrányban voltunk. Mi elsősorban az egyéni versenyekhez vagyunk szokva, idő kell ahhoz, hogy összeszokjunk tudjuk, hogy a párosbeli társa miként gondolkodik, mi a jó taktika. - vélekedett Dennis.


Ami az elkövetkezendő időszakot illeti, a tervek szerint az augusztusi debreceni Nagydíj lehet Dennis következő fellépése. ML

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!