Mennyei megyei

2022.08.09. 14:36

„A főtáblán minden kör ajándék egy megyei csapatnak”

Megyénkből az Újfehértó és a Mátészalka jutott a Magyar Kupa következő körébe.

A mátészalkaiak izgalmas mérkőzésen aratott győzelemmel jutottak tovább

Fotó: Dodó Ferenc

Megyénkből hét csapat volt érdekelt a Magyar Kupa főtáblás szakaszának első körében, közülük az Újfehértó és a Mátészalka vette sikerrel az akadályt.

– Bajnoki főpróbának tökéletes volt, mégis tétmeccsről beszélhetünk, hiszen országos főtáblán minden kör ajándék egy megyei csapatnak – beszélt a Nagydobos elleni 5–0-s győzelemről Piskóti Zsolt, az Újfehértó mestere. – Az első félidőben sikerült lezárnunk a mérkőzést, ami nagyon fontos volt, nem hagytuk a Nagydobosnak, hogy azt érezhesse, továbbjuthat. A második játékrészben picit visszább vettünk a tempóból, de nem aludtunk bele a meccsbe, mert ekkor is alakítottunk ki helyzeteket és végig uraltuk a találkozót. Külön örülök, hogy négy nullás félidő után is fegyelmezettek maradtunk és kapott gól nélkül hoztuk le a mérkőzést.

A Mátészalka izgalmasabb körülmények között, tizenegyesekkel jutott túl az Ibrányon.

– Mint az első tétmeccseken általában, nem volt az igazi a játék – értékelt Kiss Tamás edző. – Sokkal többet várok a csapattól, hiszen tudom, több is van benne. Főleg a támadójátékunk volt indiszponált, voltak lehetőségeink a rendes játékidőben és a hosszabbításban egyaránt. A védekezésünk rendben volt, kis túlzással mondhatom, az Ibránynak 120 perc alatt nem volt helyzete, viszont a csapatszintű támadójátékunk hagy kívánni valót maga után.

A tréner először meccselt a Szalka élén, rögtön korábbi csapata ellen.

– Jó volt visszatérni, sok szép emlék köt az ibrányi egyesülethez, viszont ahogy a meccs előtt is nyilatkoztam: én már a Mátészalkát képviselem és minden porcikámmal azon vagyok, hogy eredményesen futballozzunk – szögezte le Kiss Tamás.

A megye egyes bajnokság ezen a hétvégén kezdődik, az viszont már biztos, hogy a kupa miatt a harmadik fordulóban nem két hét múlva lép pályára ez a két csapat, ugyanis a második körnek augusztus 27-28. a játéknapja. A Mándok–Újfehértó és az Ibrány–Mátészalka mérkőzés új időpontját később jelölik ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában