Kosárlabda

2022.08.05. 17:15

Amerikai center a Blue Sharks utolsó igazolása

A 25 éves Harrison Henderson Nyíregyházán kezdi meg profi pályafutását.

Harrison Henderson Nyíregyházán kezdi meg a profi pályafutását

Forrás: CMUA

A Hübner Nyíregyháza BS pénteken bejelentette az ötödik, egyben utolsó légiósát. Center posztra a 25 éves amerikai, Harrison Henderson érkezik. A 211 centiméter magas játékos 2016-ban kezdte meg egyetemista pályafutását a jó nevű USC-n, ahol két szezont játszott. Meghatározóbb szerepet az utolsó két idényében töltött be előbb a Southern játékosaként, végzős évére a Central Michiganre ment, ahol 30 mérkőzésen lépett pályára 11.1 pontot, valamint 4.8 lepattanót átlagolt, a hárompontosokat 34 százalékkal értékesítette.

Utolsó meccse a MAC konferencia negyeddöntője volt, Henderson 34 percet játszott a találkozón, 21 ponttal és 10 lepattanóval segítette csapatát.

– Ötös posztra olyan játékost akartunk igazolni, akinek a pozícióhoz megvannak a méretei, viszont mozgékony, illetve a távoli dobása is biztató, tehát a helyezkedésben segíthet – mutatta be a Cápák új játékosát Pethő Ákos vezetőedző. – Újonc, de bízunk benne, hogy gyorsan fog tanulni és tudjuk hasznosítani a benne rejlő potenciált.

A nyíregyháziak jövő szerdán kezdik meg a felkészülést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában