Drift

2022.08.31. 10:15

Eryk, a krakkói volt a legbrutálisabb

Nézőcsúcs született a Matador Trackwood Fesztiválon, s generációváltás a népszerű szakágban.

A lengyel tinédzser, Eryk Goczal (elöl) vitte a prímet

Fotó: Fotó: Galyas Szabolcs

Ez parádés verseny volt. Jól szórakozhattak mindazok, akik pénteken és főként szombaton kilátogattak a máriapócsi RabócsiRingre. A technikai sportágak honi fellegvára adott otthont a Matador Trackwood Fesztiválnak. Végül tizenhárom nemzet driftesei versengtek három kategóriában (Pro, Pro2 és Street) és négy sorozatban (Drift Kings, Rodrift, a lengyel DMP és a magyar bajnokság). Két nyomvonalon nyomták a pilóták, a Pro kategória ívei nagyobb tempót igényeltek. 


Lengyel tini végzett az élen 

Pénteken is volt izgalom bőven, a gumifal jó néhány versenyző számára a végállomást jelentette. Szombaton aztán igazi driftelésekből nem volt hiány, és kiderült, hogy ez az ifjú titánok napja, a fiatalok vitték a prímet. A Pro2 széria top 16-os mezőnyéből hárman estek ki technikai hiba miatt, a legnagyobb bukás Porkoláb Gergőé volt, aki a megindító után követőként nagyot bakizott, és a falban kötött ki. A bronzcsatát visszahívást követően egy ifjú hölgy, Natalia Iocsak nyerte Bogár Barnabás ellen. A fináléban Miklós Richárd diadalmaskodott Nikos Zahos ellen. 
A Pro kategória villanyfényes párviadalai igazán élvezetesek voltak. A kétszeres Trackwood-győztes Piskolty Kevinnek nem sikerült a triplázás, most meg kellett elégednie a harmadik hellyel, miután legyőzte Bogdan Padurariut. A döntők döntőjét a csupán tizenhét esztendős krakkói Eryk Goczal nyerte, aki mindenkinek feladta a leckét, utolsóként a második helyen záró Alex Golovnyának. 
– Úgy vélem, ez a Trackwood méltó zárása volt az idei hazai szezonnak – kezdte a verseny értékelését Béres Szabolcs fő szervező. – Az eddigi legkomolyabb versenyen nagyon izgalmas és színvonalas párviadalokat láthattak az érdeklődők. Kiderült, hogy generációváltásnak lehettünk szemtanúi, hiszen a fiatalok vitték a prímet, ezzel megadták az elkövetkezendő időszak fejlődési útját. Tizenhét éve csinálom, ez a negyedik-ötödik generációváltás, jókor jött ez a nagy bumm, mert az előző már régen volt, amikor sokan kezdtek el driftelni. Ránk fért egy vérfrissítés, ráadásul örömteli módon a remek fiatal pilóták mellett megjelentek a professzionális csapatok, külföldiek és magyarok egyaránt. 

 


Sikeres közös szervezés 

– Örömteli, hogy a hét évvel ezelőtti nyitányhoz képest kétszer annyian voltak kíváncsiak a mostani Trackwoodra, amelyen a sorozat történetében nézőcsúcs született. A verseny sikeréhez hozzájárult a közös (belga, lengyel, román és magyar ) szervezés – fűzte még hozzá Béres Szabolcs, a drifting.hu ügyvezető igazgatója, a Hunakamo Sport Egyesület vezetője. KM 
 

Matador Trackwood Fesztivál 
Pro: 1. Eryk Goczal (lengyel), 2. Alex Golovnya (ukrán), 3. Piskolty Kevin 
Pro2: 1. Miklós Richárd, 2. Nikos Zahos (görög), 3. Natalia Iocsak (román). 
Street: 1. Tas Máté, 2. Pocsai Dominik, 3. Lobmayer Erik 
Queen Series: 1. Natalia Iocsak, 2. Sandra Janusauskate (litván), 3. Ola Fijal (lengyel) 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában