Kisvárda Master Good

2022.08.05. 15:35

„Felháborító, hogy ilyen nagy játékvezetői tévedés történt”

A Kisvárda a Molde lesgóljáig stabilan védekezett, utána többet kockáztatott, amit kihasznált az ellenfele.

A Molde első gólját jegyző Hussain (nyíllal jelölve) lesen kapta a labdát, gólját mégis megadta a játékvezető

Forrás: kisvardafc.hu

Az elmúlt idényben már megtapasztalhattuk, hogy a videobíró egyszer ad, máskor elvesz. Ezzel nincsen semmi gond, még azzal is megbarátkoztunk, hogy olykor percekig áll a játék – legalább igazságos ítéletek születnek. Az már nagyobb probléma, hogy szinte bármilyen mérkőzésre kapcsolunk oda a televízióban, találkozunk a VAR-rendszerrel, az Európa Konferencia Liga harmadik selejtezőkörében mégsem működik a technológia.

Abba most ne is menjünk bele, micsoda pénzek forognak kockán a nemzetközi kupaporondon, inkább foglalkozzunk részletesen a csütörtök esti mérkőzéssel. A Kisvárda Master Good remekül kezdett az esélyesebbnek vélt Molde otthonában, az első harminc percben jobban játszott norvég ellenfelénél. 

A továbbiakban már leginkább csak a védekezésre koncentrálhatott a szabolcsi együttes, a feladatát meg is oldotta, a 62. percben így is gólt kapott.

A találat első nézésre is minimum lesgyanús volt, a visszajátszásokból aztán meggyőződhettünk róla, hogy Etzaz Hussain az alapvonal mögül futott vissza, a passz (pontatlan lövés) pillanatában Artem Odincov kapus biztosan beljebb helyezkedett el. Anton Kravcsenko  helyezkedésével nem kell foglalkozni, mert a gólszerző játékos és a gólvonal között maximum egy kisvárdai játékos állt, azaz lesről született a találat. Ha van videobíró, másodpercek alatt kiderült volna az igazság, ám mint említettük, az Európa Konferencia Liga ezen körében még nincs VAR, így maradt a bosszankodás és a norvég vezetés.

A Molde további két gólt szerzett a mérkőzésen (3–0) az akkor már kitámadó, többet kockáztató Várda ellen. Ha marad a 0–0, a magyar ezüstérmes talán tovább tarthatja stabilan a védekezését.

– Sokáig jól működött, amit elterveztünk – értékelt Török László vezetőedző a találkozót követő sajtótájékoztatón. – Nagyon egységesek voltunk, kettős védelmi vonalat húztunk fel, az ellenfél erősségeit maximálisan blokkoltuk. A labdaszerzéseinkből az elejétől fogva nagyon jó támadásokat vezettünk. Igyekeztünk minél kevesebb lehetőséget adni a Moldénak. Az első gólig ez sikerült is. Meg kell jegyeznem, a találatot hatalmas les előzött meg. Furcsa, hogy ilyen szintű versenysorozatban nincs VAR, amikor már nagyon sok bajnokságban alkalmazzák, felháborító, hogy ilyen nagy játékvezetői tévedés történt. A második és a harmadik gólt nagyon jó ütemben rúgta az ellenfél, beállítva ezzel a végeredményt. Ettől függetlenül dicséret illeti a csapatunkat, hogy helyt állt egy ilyen erős csapattal szemben.

Vasárnap újabb bajnoki

A visszavágót jövő csütörtökön rendezik a Várkerti Stadionban. A csapat addig sem pihenhet, vasárnap 15.30-tól ugyanis újabb mérkőzést játszik a magyar bajnokságban.

A Mezőkövesd nevek alapján jól erősített nyáron. Érkezett többek között Nagy Gergő a Honvédtól, Zalaegerszegről Bobál Dávid, a DVTK-tól Molnár Gábor, valamint egy északmacedón és egy osztrák futballista. Érdekesség, hogy a várdaiak második magyar ellenfelét is egy korábbi edzőjük, nevezetesen Supka Attila irányítja.

Mindkét gárda arra készül, hogy megszerezze első győzelmét az NB I.-es szezonban: a Kisvárda a nyitó fordulóban a Debrecennel játszott 2–2-t, a Mezőkövesd az Újpest vendégeként végzett 1–1-re. 

Török László a klub honlapjának elárulta, mivel vasárnap minél frissebb csapatot szeretne pályára küldeni, legalább öt helyen változni fog a kezdőcsapat. Elmondása szerint előtérbe kerülhetnek olyan játékosok, akik az eddigi négy mérkőzésen nem, vagy csak alig játszottak.

Labdarúgás: NB I., 2. forduló
Péntek: Vasas–Paks (20)
Szombat: DVSC–Kecskemét (20)
Vasárnap: Kisvárda–Mezőkövesd (15.30), Puskás Akadémia–Újpest (17.45), Mol Fehérvár–Honvéd (20)
A ZTE–Ferencváros elhalasztva

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában