Amerikai foci

2022.08.24. 12:14

Három Spártai bizonyíthatott a válogatottban

A leveleki együttes játékosai a nemzeti csapat edzőtáborában jártak.

Tóth Gábor szeretne bekerülni a szűkített keretbe

Fotó: Kutasi Petra/MAFSZ

A magyar amerikaifutball-válogatott immáron Európa legjobb 12 csapata között szerepel. A mieink az Európa-bajnoki sorozat részeként szeptemberben Ausztriával és Franciaországgal küzdenek meg. Nemzeti csapatunkat új szövetségi kapitány, az amerikai Dan Pippin irányítja, aki szeretné a lehető legjobban megismerni a magyar játékosokat és felkészíteni őket a nehéznek ígérkező csatákra.

A válogatott programja 75 fős előválogatóval kezdődött, amire a Levelek Spartans hat játékosát jelölte. Makkai Patrik, Salga Zsolt, Tóth Gábor, Török Pál, Bakó Zoltán és Konkoly Péter közül előbbi három játékos került be a bő keretbe, ők múlt héten négynapos edzőtáborban vettek részt Székesfehérváron.

A szövetség YouTube-csatornája a levelekiek irányítóját, Tóth Gábort kérdezte a tapasztalatairól. Ő és poszttársai helyzete azért érdekes, mert a válogatott első számú QB-ja idén nem bevethető, ami lehetőséget ad a bizonyításra másoknak.

– Fantasztikus a munka a válogatottal, örülök, hogy a legjobbak között lehetek, próbálom a legjobbamat nyújtani – fogalmazott a játékos. – Nagy lehetőség, hogy amerikai szakemberrel dolgozhatok. Pippin mester gyors játékhívásokat vár el, ha megértjük és elsajátítjuk a koncepciót, amit szeretne, akkor van keresnivalónk az A csoportban is, meglephetjük az osztrákokat és a franciákat. Márkot szinte lehetetlen pótolni, ő az ország egyik legjobb irányítója. Rajtunk múlik, hogyan helyettesítjük. Sok munkát kell beletennünk és odafigyelnünk az edzőnkre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában