Mennyei megyei

2022.08.11. 10:56

Ht csapat új edzővel várja a megye egyes rajtot

Hétvégén teljes fordulóval rajtol a labdarúgó Nyír-Wetland megyei I. osztály új idénye.

Múlt hétvégén már rendeztek egy Ibrány–Mátészalka ütközetet

Fotó: Dodó Ferenc

A héten minden csapatnak véget ér nyári a szünet és a felkészülés: szombaton megkezdődik a Nyír-Wetland megyei I. osztály új idénye!

Az előttünk álló kiírásban is 16 csapat verseng a minél jobb pozícióért. Az előző szezonhoz képest nem szerepel már az élvonalban az utolsó helyen végzett, és így a megye kettőbe kiesett Gyulaháza, valamint a megszűnt Nyírgyulaj KSE. A Pannónia Zrt. csoport bajnoka, a Kállósemjén vállalta a feljutást, miként a Gémtech csoport első helyét óriási izgalmak után megszerzett Nyírbéltek is feljebb lépett.

A megyei élvonalbeli bajnokságot nyert Nyíregyháza Spartacus II. sajnos nem tudta kiharcolni osztályozón az NB III.-ba kerülést, így továbbra is ennek a mezőnynek a tagja.

A legtöbb csapat alapos átalakuláson esett át nyáron (az átigazolásokat alább megtekintheti), sőt, edzőváltásokra is volt példa. Ibrányból Mátészalkára távozott Kiss Tamás, helyét az egyesületet jól ismerő rutinos tréner, Kató István vette át. Mándokon a Jékéről érkezett Dolhai Máté irányít, Vásárosnaményban Unchiás Rémusz tér vissza megye egyes csapat kispadjára, míg a Nyíregyháza II.-nél a szakmai igazgatói pozíciót kapott Huszák Géza utódja a korábbi segítője, Tudja Dávid kapott bizalmat. Tarpán az Oleh Litkov és Rozman Sándor játékos-edző alkotta páros készíti fel a csapatot.

A Balkány és az Újfehértó pályaépítési munkálatok miatt továbbra sincs könnyű helyzetben. Előbbi a tavaszi szezon nagy részéhez hasonlóan Szakolyon rendezi a hazai mérkőzéseit, utóbbi pedig egész ősszel idegenbeli meccseket játszik, majd a tervek szerint tavasszal tér haza.

Érdekesség, hogy néhány együttesnek nem a hétvégi lesz az első tétmérkőzése ezen a nyáron, ugyanis a Magyar Kupa főtábláján több gárda is érdekelt volt. Közülük a Balkány és a Nagyecsed vereséget szenvedett, az Ibrány az osztálytárs Mátészalkától kapott ki, míg az Újfehértó a megye kettes Nagydobost búcsúztatta. 

Hogy milyen eredményeket hozhat az első forduló, azt kár is latolgatni. Egyelőre megtippelhetetlenek az erőviszonyok, mindenki tiszta lappal kezdi a versenyfutást!

A négy megye hármas csoport legnépesebb mezőnyével startoló Szamos csoportban (16 csapatos) is megkezdődnek a küzdelmek ezen a hétvégén. A többi kiírás az augusztus 27-i hétvégén veszi kezdetét, miként a háromcsoportos megye kettes bajnokság is akkor rajtol. Az említett pontvadászatokon kívül a versenyben maradt két csapatunk, a Mátészalka és az Újfehértó a Magyar Kupa főtáblájának második körében is érdekelt, illetve augusztus 24-én megtartják a 2022–2023-as kupasorozat megyei selejtezőjének első körét, melyen 26 egyesület érdekelt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában