Labdarúgás

2022.08.12. 16:30

Így várják a folytatást Sényőn és Kisvárdán

NB III.-as csapataink hazai pályán folytatják a bajnokságot.

Kupahétvége után folytatódnak az NB III.-as bajnokság küzdelmei, így vasárnap mindkét csapatunk pályára lép.

A Sényő-Carnifex FC a harmadosztályú pontvadászatban előbb kikapott, majd döntetlent játszott, a sorminta szerint most már győzelemnek kell következnie. Ez persze közel sem lesz egyszerű feladat, hiszen a Fiumei Viktor, Imrő László edzőpáros által irányított együttes az előző idény bronzérmesét és jelenleg is hibátlan BKV-Előrét fogadja.

– Nagyon jó csapat érkezik, a BKV jól szerepelt a bajnokság első két fordulójában – mondta el Imrő László. – Mi az első fordulóban nem játszottunk jól, majd Karcagon a támadójátékunkkal nem volt probléma egyik félidőben sem, viszont az első játékrészben a védekezésünk nem sikerült jól, a putnoki kupameccsen pedig kikaptunk ugyan, a második félidőben emberhátrányban nagyot küzdött a csapat és mindent megpróbáltunk, hogy legalább döntetlenre mentsük a mérkőzést. Volt már tehát egy-egy félidőnyi jó és biztató játékunk, ahhoz hogy sikeresek legyünk, ezt kell kilencven percre kitolni.

A Kisvárda II. a fővárosiakhoz hasonlóan hibátlan. Érdekesség, hogy az eredményeket és a gólkülönbséget tekintve is szöges ellentéte egymásnak a szabolcsi gárda és aktuális ellenfele, hiszen a Tiszaújváros egy gólt szerezve és hatot kapva két vereséggel a 18. a tabellán.

– Nagyon a bajnokság elején vagyunk, nehéz kijelenteni, hogy valójában mekkora a különbség – tette hozzá Kocsis János, a Kisvárda II. edzője. – Emlékszünk még rá, nem olyan régen nagyon kikaptunk Tiszaújvárosban és abból a csapatból két ember igazolt el (áprilisban 5–0-s eredmény született – a szerk.). Jobb csapat annál, ahogy az első két fordulóban szerepelt, nagy valószínűséggel kiegyenesedik a bajnokságban, biztosan nehéz mérkőzés vár ránk.

– A fiatalok nagyon jól illeszkedtek be – felelt a tréner arra, minek az eredménye az első két győzelem. – Talán fizikailag még nem olyan erősek, mint azok, akik elmentek a csapatunktól, viszont a technikai képességeik és minden más játékkészségük megadja a lehetőséget, hogy fejlődjenek. Ehhez hozzátehetjük, hogy nagyon jól segíti a csapatot az a két-három idősebb játékos, aki maradt, vagy rendszeresen visszajátszik. Ennek a kettőnek az elegye eredményezte az első két győzelmünket.

Ezen a hétvégén mindkét együttesünk hazai pályán szerepel.

Labdarúgás: NB III., Keleti csoport, 3. forduló, vasárnap
Kisvárda II.–Tiszaújváros, Kisvárda, 11, v.: Szigetvári (Gergely, Majorné). Sényő-Carnifex FC–BKV Előre, Sényő, 17.30, v.: Vinter (Ambrus, Elek).
További mérkőzések: DVTK II.–Kozármisleny, Vasas II.–DEAC, DVSC II.–BVSC-Zugló, Békéscsaba II.–Eger, Tiszafüred–Jászberény, Füzesgyarmat–Hajdúszoboszló, Hatvan–Pénzügyőr, Karcag–Putnok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában