Kerékpár, One Belt One Road Nations’ Cup Hungary

2022.08.17. 17:05

Kettős lengyel siker az első napon, a legjobb magyar a 16. időt tekerte

A verseny szerdán egy 3,8 kilométeres egyén időfutammal kezdődött Nyíregyháza belvárosában.

One Belt One Road Nations’ Cup Hungary prológján a szervezők egyenként indították a versenyzőket

Fotó: Sipeki Péter

Az egyéni időfutam a kerékpársport egyik leglátványosabb száma, ahol a versenyzők, jelen esetben percenkénti indítással próbálják mihamarabb teljesíteni a távot. 12 óra 01 perckor a bolgár Yoan Stankov volt az első, aki nekivágott a One Belt One Road Nations’ Cup Hungary ifjúsági világkupa prológjának a nyíregyházi A Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház római katolikus templom előtt felállított rajtból (Kossuth tér), majd 3,8 kilométer megtételét követően, nem messze onnan a Szabadság téren ért célba. Az első komolyabb időt a dán Boas Lysgaard repesztette, 4 perc 36 másodperc alatt abszolválva a távot, akit sokáig nem is tudtak a riválisai megközelíteni. A győzelemért küzdők között előbb a lengyel Hubert Grygowski ért el kimagasló eredményt, majd honfitársa, Dominik Ratajczak volt az, aki 4 perc 25 másodperces idejével végül megnyerte a prológot. A dobogó harmadik fokára végül a szlovén Natan Gregorcic tudta felküzdeni magát.

Kedvezett nekem ez a pálya, ráadásul a hőséget is nagyon szeretem, így tisztában voltam azzal, hogy esélyem lehet a győzelemre. Minden tőlem telhetőt megtettem azért, hogy a lehető legjobb időeredményt érhessem el, ez végül sikerült is, ezzel megnyertem a prológot. Technikás, jó kis útvonal lett kitalálva az egyéni időfutam számára. Az elkövetkezendő két napban azért fogunk dolgozni, hogy megőrizzük a sárga trikót – mondta a díjátadóra várva a prológ győztese.

Ami a magyarokat illeti, tizenegy bringás képviseli hazánkat, a nemzeti válogatottban Takács-Valent Márk, Tóth Márkó, Kárpáti Bálint, Erdős Gergely, Anda Attila és Szöllősy Ádám, míg az MKB Cycling Team csapatában Radics Milán, Dobai Dávid, Mindszenti Ákos, Takács Péter és Kovács Bercel igyekszik felvenni a harcot a nemzetközi elittel. Közülük Tóth Márkó szerezte meg a legjobb hazai versenyzőnek járó megkülönböztető trikót. A válogatott színeit erősítő kerékpáros tizenhat másodperc hátránnyal a tizenhatodik helyen zárt.

– Nagyon jól sikerült már a bemelegítés is, éreztem, hogy sikerülhet elérnem azt az eredményt, amit előzetesen kitűztünk. Persze az lett volna az igazi, ha nyerek, de ez a bő tíz másodperces hátrány volt a realitás. A szervezéssel is minden rendben volt, élveztem ezt a közel négy kilométert itt Nyíregyháza belvárosában. Az elkövetkezendő két napban szeretnék még javítani az összetettbeli helyezésemen – mondta az egyéni időfutam legjobb magyar kerekese, Tóth Márkó.
Természetesen a prológot követően összetettben is ugyanez a sorrend – a legjobb fiatalnak járó kék trikó a tizenharmadik legjobb időt elérő, Mitt Virgo (Észtország) vállaira került.
A One Belt One Road Nations’ Cup Hungary kerékpárverseny augusztus 18-án egy 111,6 kilométeres mezőnyszakasszal folytatódik Nyíregyháza és Ibrány között.Km

Eredmények

Prológ, Nyíregyháza-Nyíregyháza (3,8 km egyéni időfutam)

1. Dominik Ratajczak (Lengyelország) 4:25

2. Hubert Grygowski (Lengyelország) + 7 mp

3. Natan Gregorcic (Szlovénia) + 8 mp

4. Jakob Purtscheller (Ausztria) + 8 mp

5. Mihajlo Stolic (Szerbia) + 9 mp

6. Kajetan Wasowicz (Lengyelország) + 9 mp

7. Boas Lysgaard (Dánia) + 11 mp

8. Kilian Kummerer (Ausztria) + 11 mp

9. Mihnea-Alexandru Harasim (Románia) + 11 mp

10. Lucas Maarfelt Toftemark (Dánia) + 11 mp

16. Tóth Márkó (Magyarország) + 16 mp

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában