Kisvárda Master Good

2022.08.18. 15:53

Milan-verő csapathoz utazik a Kisvárda

A Kisvárda Master Good a Zalaegerszeg vendégeként lép pályára a labdarúgó NB I. 4. fordulójában.

Ötvös Bencéék Zalaegerszegen is megőriznék veretlenségüket

Fotó: NS-archív/Kovács Péter

Nyugodtabb így a tempó. A Kisvárda Master Good ebben az idényben először készülhet bajnoki mérkőzésre úgy, hogy néhány nappal a találkozót megelőzően nem játszott a nemzetközi kupában. Amellett, hogy sajnáljuk a Várda EKL-kiesését, mindenképp pozitív, hogy a játékosoknak több pihenőidejük van. A hétközi összecsapások ugyanis éreztették a hatásukat, múlt vasárnap a Puskás Akadémia ellen is látszott, hogy a szabolcsiak pontatlanabbak, mint korábban és más tempóban futballoznak.

Jasmin Mesanovicék azért így is jelentős játékerőt képviseltek és megőrizték veretlenségüket az NB I.-ben. Ha mindezt összeadjuk, bizakodva várhatjuk a zalaegerszegi vendégjátékot, nem mintha az ellenfél gyenge lenne. A ZTE nagy sikert ért el a felkészülési időszak végén, amikor 3–2-re legyőzte az olasz bajnok AC Milant, majd tétmeccsen is megmutatta, hogy számolni kell vele az élmezőnyben: a zalaiak előbb a Honvédot verték meg 1–0-ra, majd úgy játszottak 1–1-et az Újpest vendégeként, hogy egy félidőt emberhátrányban futballoztak.

– A nemzetközi mérkőzések megszűnésével visszatértünk arra a heti ritmusra, ami a bajnokságra általában jellemző és a Zalaegerszegre készülünk – mondta el Török László vezetőedző. – Átalakult a keretük, a két legjobb igazolásuk a sportigazgató, Dragóner Attila és Ricardo Moniz vezetőedző, akik azt képviselik, amit a klubvezetőség is szeretne, vagyis beépítik és játéklehetőséget adnak fiataloknak. Egyre inkább látszanak a csapaton a Moniz által képviselt futballjegyek, ami agresszív letámadásra épül. Az Újpest ellen majdnem egy félidőt emberhátrányban játszottak és így is voltak lehetőségeik. Van bennük potenciál, nem véletlenül mondja azt Végh Gábor tulajdonos, hogy az első ötbe várja a csapatot.

A Kisvárda a bajnokság egyik, ha nem a legszebben játszó alakulatává vált. Valószínűleg az együttes szurkolói is azt várják, hogy kedvenceik vasárnap azt a kezdeményező futballt mutassák, amit az elmúlt bajnoki meccseken.

– Megvan a játékunk, azon belül mindig lehet kicsit változtatni, a csapatszerkezeten belül is variálni. Mindig igyekszünk megtalálni azokat a pontokat, ahol szeretnénk hatékonyak és eredményesek lenni. A stábbal úgy próbáljuk alakítani az aktuális meccset, hogy megmaradjon a ránk jellemző stílus – tette hozzá a tréner.

Labdarúgás: NB I.
Péntek, 20: Puskás Akadémia–Kecskemét
Vasárnap, 17.55: ZTE–Kisvárda; 20: Vasas–Honvéd
Hétfő, 20: Mezőkövesd–DVSC
A Paks–Ferencváros és a Mol Fehérvár–Újpest mérkőzést elhalasztották

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában