Labdarúgás

2022.09.17. 15:47

A Mátészalka vezetett az Újpest ellen, majd búcsúzott a kupától

A Mátészalka az első félidőben helyt állt első osztályú ellenfelével szemben, de a vereséget nem tudta elkerülni a Magyar Kupa harmadik fordulójában.

Fotó: Pusztai Sándor

Túlzás lenne állítani, hogy a Mátészalka–Újpest párharc nagy múltra tekint vissza, de tény, hogy a két egyesület 1979-ben már összecsapott egymással. Az akkor válogatott játékosokkal teletűzdelt Dózsa tét nélküli mérkőzésen lépett pályára a Szatmárságban (1:1), szombaton viszont azért küzdött meg, hogy győzelemmel indítsa a 2022–2023-as Magyar Kupa-szereplését.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei első osztályban vitézkedő hazaiak megfogadták vezetőedzőjük tanácsát és felszabadult játékkal indítottak, aminek korai vezetés lett az eredménye: Sárosi Máté lecsapott a szabad labdára és 10 méterről a léc alá bombázott (1–0). A Szalka lelkes játékkal igyekezett eltüntetni a háromosztálynyi különbséget, játékosai mertek cselezni, a labdakihozatal sem az előrerúgott felszabadításokban merült ki. A legszebb technikai megoldások a különösen aktív Huszti Péterhez fűződtek.

A futósebességbeli és a magassági differenciát azonban nem lehetett semmissé tenni, Csoboth Kevin, valamint Fernand Gouré is fejjel szerzett gólt, míg Csongvai Áron Abdoulaye Diaby lepattanó fejese után talált be.

A Mátészalka a három kapott gól ellenére többnyire stabilan védekezett az első játékrészben, a lila-fehérek azonban a fordulás után magasabb tempóra kapcsoltak. A folyamatos labdabirtoklási fölényben futballozó vendégek Jack Lahne vezetésével egyre gyakrabban jutottak el az elfáradt hazaiak kapujáig. A szatmárságiak a 80. percben közel jártak ahhoz, hogy szépítsenek az 5–1-es eredményen, az elpuskázott lehetőség után aztán az Újpest jutott tizenegyeshez, amivel beállította a végeredményt.

Végül mindkét csapat elégedetten hagyhatta el a pályát: a 2021-es kupagyőztes magabiztos sikerrel továbbjutott, de az MMTK is kiérdemelte a vastapsot szurkolóitól.

Labdarúgás: Magyar Kupa, 3. kör
Mátészalka–Újpest 1–6 (1–5)
Mátészalka, 2000 néző, vezette: Kovács Imre (Csatári Tibor, Sinkovicz Dániel)
MÁTÉSZALKA: Szilágyi P. (Budaházi M., 88.) – Csáki (Drabik, 88.), Fejes, Magyari, Budaházi L. – Huszti P., Gergely B. (Paragh, 74.) – Szántó (Lyáh, 74.), Bodó, Sárosi (Szokolai, 88.) – Gergely M. Vezetőedző: Kiss Tamás.
ÚJPEST: Nikolics – Szabó B. (Varga Gy., 66.), A. Diaby, Csongvai, Burekovics – Mack, Onovo (Pauljevics, a szünetben) – Simon K. (Radosevics, 66.), Katona M. (Ljujics, a szünetben), Csoboth (Lahne, a szünetben) – Gouré. Vezetőedző: Milos Kruscsics.
Gólszerző: Sárosi (1–0) a 7., Csongvai (1–1) a 21., Csoboth (1–2) a 24., Gouré (1–3) a 41., Burekovics (1–4) a 62., Ljujics (1–5) a 74., Varga Gy. (1–6 – 11-esből), a 82. percben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában