Kosárlabda

2022.09.28. 15:56

Az eredmény mellett látványos játék a cél

A nyáron átalakult Hübner Nyíregyháza BS pénteken lejátssza az első bajnoki mérkőzését.

Pethő Ákos sok pozitívumot látott a felkészülési mérkőzéseken

Fotó: Gazdag Mihály

A játékosok által legjobban utált időszak után elkezdődik azt, amire legjobban vágynak: pénteken elrajtol a bajnokság. A Hübner Nyíregyháza BS egymást követő második idényében szerepel az élvonalban. Mint ismert, nyáron nagy átalakuláson mentek át a Cápák, magyar játékosok cserélődése mellett, öt új légióssal vágnak neki az idénynek.

A felkészülés nem volt zökkenőmentes, hiszen az eredetileg leigazolt Ty Groce két nap után távozott, helyette első körben próbajátékra érkezett Jordan Williams, aki megfelelt az elvárásoknak, szombaton hivatalossá vált a szerződtetése. Marek Dolezaj válogatott elfoglaltság miatt később csatlakozott a többiekhez, valamint sérülés miatt Jaycee Hillsman és Bazsó Brúnó is hagyott ki felkészülési mérkőzéseket.

– Valóban akadtak nehézségeink, ami abban nehezítette meg a munkát, hogy valamikor szerkezetben sem voltunk meg, olyan embereknek kell olyan poszton játszani, amin a bajnokságban valószínűleg nem fognak – értékelte a mögöttünk hagyott heteket Pethő Ákos vezetőedző. – Próbajátékos érkezett, akinek dönteni kellett a sorsáról, voltak sérülések is, közben viszont készültünk, hiszen közeledett a bajnoki rajt.

– Összességében időben kezdtük a felkészülést, ám kevés olyan edzés volt, amin mindenki rendelkezésre állt. Ebből a szempontból van egy kis hiányérzetem, de a pályán látottakkal elégedett vagyok. A csapat befektetett energiája és hozzáállása remek volt. A játékosok nem kerestek kifogást, ha nem volt ideális a körülmény, akkor is szépen dolgoztak és a játékra fókuszáltak. A felkészülési mérkőzéseken sok pozitívumot láttam, és a hibákra is rámutattak a meccsek. Tudjuk, min kell még dolgoznunk.

A csapat átlagéletkora 24 év alatt van, ebből adódóan lendületes játéka lehet, ám bizonyos esetekben a rutintalanság is kiütközhet.

– Szeretnénk gyors kosárlabdát játszani – válaszolt a tréner arra, milyen stílusú játék várható a Blue Sharkstól. – Ez az elején sok hibával fog járni, mivel sok új játékosunk van, lehet, hogy valakinek ki kell lépnie a komfortzónából és gyorsabban játszani, mint korábban. Fontos lesz, hogy kontrolláljuk az eladott labdákat, főleg az elején, amíg nem szokunk össze.

– A gyors játékhoz kellenek a lepattanók. A képességeink megvannak a jó lepattanózáshoz, dolgozni kell még rajta, hogy ez kijöjjön. Fiatal csapat vagyunk, amire jellemző a nagy ingadozás, ez látszik edzéseken is: nagyon jó szakasz után nagyon mélyre tudunk kerülni. Ezen a stábnak és a játékosoknak is dolgozni kell. Egyébként a keretünk stílusából adódóan képesek leszünk látványos játékra. Arra törekszünk tehát, hogy a közönségünket is kiszolgálva nyerjünk meg minél több mérkőzést.

A nyíregyháziak célja ebben az idényben is a biztos bennmaradás, de szeretnék legalább az előző szezonban elért 11. helyezést elérni.

A Cápák pénteken, a Kecskemét vendégeként rajtolnak. 

Játékoskeret
Maradtak: Bazsó Brúnó, Kiss Benedek, Mokánszki Máté, Szobi Dániel, Vaskó György, Végső Bálint.
Érkezett: Marek Dolezaj (szlovák), Fazekas Csaba, Harrison Henderson (amerikai), Jaycee Hillsman (amerikai), Kass Balázs, Mokánszki Milán (utánpótlásból felkerült), Darius Perry (amerikai), Tóth Gergő, Jordan Williams (brit).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában