Kosárlabda

2022.09.23. 21:50

Küzdött, de vereséggel kezdett a NYÍKSE

A nyíregyházi kosárcsapat első mérkőzését játszotta az NB I./B-ben.

Gáspár Balázs (labdával) volt a nyíregyháziak legjobbja

Fotó: Dodó Ferenc

A nyáron osztályt váltott NYÍKSE péntek este hazai pályán játszotta első bajnoki mérkőzését az NB I./B Zöld csoportjában. A hazaiaknál sérülés miatt nem lépett pályára a héten érkezett légiós irányító. A vendégeknél a nyíregyházi Pavlovic Vuknál volt a karmesteri pálca.

A nyíregyházi gárda jól kezdett, így a Hódmezővásárhelynek gyorsan időt kellett kérni. A találkozó elején érződött az idény eleji forma, egyik csapat sem dobott jól. Sajnos, a vendégek kapták el előbb a fonalat, a második negyedben tíz pont fölé növelték az előnyüket. Fordulás után a Vásárhely 11–0-s futással növelte a különbséget. A NYÍKSE húsz pont feletti hátrányban sem adta fel, Gáspár Balázs vezetésével felzárkózott 12 pontra, ám a szervezetten támadó ellenfele nem engedte ennél közelebb a hazai együttest.

A nyitómérkőzésen látszott, hogy az újonc nyíregyháziaknak még fel kell venni a ritmust a magasabb osztályban, de biztató momentumai is voltak a csapatnak.

Kosárlabda: férfi NB I/B, Zöld-csoport
NYÍKSE–Hódmezővásárhely 47–61 (15–16, 6–18, 13–17, 13–10)
Nyíregyháza, v.: Pozsonyi, Domán, Marton.
NYÍKSE: Kurucz 3/3, Vida 4/3, Zajácz 4, Gáspár 14/6, Asztalos 6. Csere: Skorcov 6, Tisza 2, Verba 3, Szilasi 5/3, Uduoise. Vezetőedző: Savic Brane.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában